Betta på Ballon d´or 2018!

18/11/18

För de flesta fotbollsälskare så är Ballon d´or ett välkänt namn. Detta pris, som delas ut av tidningen France Football, är nämligen ett av branschens mest prestigefylla. Det går varje år till den spelare som har ansetts vara bäst under föregående säsong.

Vem blir vinnaren?

Själv tror jag att Cristiano Ronaldo kommer att ta hem priset i år vilket i så fall skulle bli den 6:e gången han gör det. Även Lionel Messi och Luka Modric får räknas som favoriter, Messi eftersom han som vanligt gjorde en stark säsong med flera mål och Modric därför att han var instrumental på mittfältet och lyckades ta Real Madrid till en tredje raka Champions League-titel samt sitt Kroatien hela vägen till VM-final under sommarens VM i Ryssland.

Logo Bethard
För bra Ballon d’or odds. Kolla in Bethard!

Möjliga överraskningar

Jag själv ser två spelare som jag tror skulle kunna överraska världen och ta hem Ballon d´or. Dessa två spelare är världsmästarna Frankrikes unga stjärnskott Kylian Mbappé samt Antoine Griezmann. När det gäller Kylian Mbappé så tror jag att han har chansen att vinna priset eftersom han på sätt och vis fick sitt riktiga internationella genombrott i turneringen genom att stå för en rad imponerande och högklassiga insatser. Dels gjorde han 4 mål på 7 matcher och stod  för en stor mängd imponerande individuella prestationer. Detta belönades han bland annat för genom att bli utsedd till vinnare av “Fifa Young Player Award” vilket går till den unga spelare i turneringen som har ansetts vara bäst.

Kan det bli Antoine Griezmanns år?

En annan världsmästare som jag också tror har chansen att vinna Ballon d´or är Antoine Griezmann. Griezmann har utvecklats till att bli en av Frankrikes viktigaste spelare och han gör mycket bra ifrån sig i stort sett varje säsong, oavsett om det handlar om det franska landslaget eller klubblaget Atlético Madrid. Han gjorde dessutom mycket bra ifrån sig i VM och var en bidragande orsak till att hans Frankrike lyckades vinna hela turneringen. På 7 spelade matcher lyckades Griezmann att göra 4 mål och 2 assist. Det är dock värt att nämna att av sina 4 mål så satte han hela 3 stycken på staff.

Vilka är favoriterna till 2018 års Ballon d´or?

Som tidigare nämnt nämns spelare som Kylian Mbappé och Antoine Griezmann som potentiella överraskningar till att ta hem Ballon d´or. Tyvärr känns det inte särskilt troligt att detta kommer att ske, och själv tror jag som tidigare nämnt på Cristiano Ronaldo följt av två andra superstjärnor i form av Lionel Messi och Luka Modric.

Mobilbet logo
Betta på vinnaren i mobilen hos mobilebet

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo tror jag på därför att han som vanligt har gjort en alldeles enastående säsong för sitt Real Madrid. Dels har ham fullkomligen bombat in mål efter mål för laget, och dessutom har han varit med och vunnit ett stort antal titlar. Eller vad sägs om totalt 44 mål och 8 assists i samtliga klubblagsturneringar som Ronaldo deltog i under 2017/2018. Av dessa kom 26 mål och 5 assists på 27 matcher i själva ligaspelet, 15 mål och 3 assists på 13 matcher i Champions League, 2 mål på 2 matcher i VM för klubblag, 0 mål på 1 match i UEFA Super Cup samt sist men inte minst 1 mål på 1 match i den spanska supercupen.

Vad som gör Ronaldos säsong ännu mer imponerande är alla de titlar han bidragit till att hämta hem för Real Madrid. Dessa titlar innefattar den spanska supercupen, Champions League, UEFA Super Cup och VM för klubblag. De enda titlar Real inte lyckades ta hem under årets gång var La Liga där de slutade på 3:e plats samt Copa del Rey där de åkte ut i kvartsfinal. Trots att Portugal åkte ut redan i åttondelsfinalen i VM så gjorde ändå Ronaldo bra ifrån sig med 4 mål på 4 matcher.

Lionel Messi

Även Messi har haft en säsong där han fullkomligen öst in poäng. Sammanlagt så blev det 45 mål och 18 assists i de 54 matcher som Messi deltog i under säsongen.

När det gäller titlar så tog Barcelona under säsongen hem La Liga och Copa Del Rey. Samtidigt förlorade de den spanska supercupen samtidigt som de blev utslagna ur Champions League i kvartsfinalen.

Messi hade dock inget imponerande VM. Själv såg han mest vilsen och nästan lite rädd ut ute på planen. Dessutom nådde hans Argentina med nöd och näppe turneringens åttondelsfinal där de blev utslagna av Frankrike. Messi gjorde under turneringens gång endast 1 mål och 2 assists på 4 spelade matcher.

Luka Modric

Luka Modrics personliga statistik imponerar inte lika mycket som den gör för Ronaldo och Messi. På 43 matcher i de olika klubblagsturneringarna satte Modric nämligen bara 2 mål och 8 assists. Med detta sagt så gjorde han dock ett oerhört nyttigt jobb i det tysta och var en kraftig orsak till varför Real Madrid lyckades vinna den spanska supercupen, Champions League, UEFA Super Cup och VM för klubblag.

Modric lyckades även ta sitt Kroatien hela vägen till finalen i fotbolls-VM. I VM blev det 2 mål och 1 assist på 7 spelade matcher, och Modric blev både utnämnd till turneringens bästa spelare samt några månader senare till årets spelare av FIFA själva.

Logga bet365
Bet365 har alltid grymma odds