AIK stora favoriter i Stockholmsderbyt

17/04/17

Påskhelgen avslutas med ett stekhett derby mellan AIK och Hammarby på Friends Arena. Avspark är redan 15:00 i en match där Gnaget går in som stora favoriter.

Hammarby har inte motsvarat de högt ställda förväntningarna hittills. Superhajpade tränaren Jakob Michelsen har en hel del att jobba med, såväl offensivt som defensivt. Det är tydligt hur mycket fjolårets succéman David Boo Wiklander, saknas i backlinjen. Richard Magyar är långt ifrån lika skicklig på att styra försvaret med Aidoo. Där behöver verkligen Hammarby höja sig både ett och två snäpp.

Offensivt handlar det mesta om Jiloan Hamad, det är han som är motorn i lagets anfallsspel. Är inte han på humör då har Bajen egentligen inte något att komma med. Sedan är inte Pa Dibba lämplig som ensam anfallare, han behöver någon bredvid sig.

Allt är dock inte nattsvart för Bajen, de har ett mycket bra derbyfacit de senaste säsongerna. Mot AIK brukar de stå upp bra och med tanke på den svaga inledningen lär de vara heltaggade.

AIK kan känna sig relativt nöjda med inledningen av säsongen. Efter 4 poäng på 2 matcher mot tufft motstånd framstår Gnaget mer och mer som det topplag man bör vara. Defensivt är man fruktansvärt starka, men offensivt finns mer att önska även om det blev lite bättre mot Elfsborg.

Henok Goitom är såklart given längst fram, men vem som ska spela bredvid honom är fortfarande oklart. Krpic har inte visat att han kan fylla Alexander Isaks skor ännu, så det är kanske läge att låta Eero Markkanen starta?

De bästa spelen på matchen hittar du hos Unibet som för övrigt har en rolig tävling på gång just nu. Du har nämligen chansen att få se Europa Leauge-finalen på plats tillsammans med ingen mindre än Glenn Hysén!