Allsvenskan: Regerande mästarna besöker Borås Arena

02/04/18

Allsvenskan 2018 har äntligen sparkats igång och måndagen bjuder på fyra nya fina möten. På Borås Arena tar hemmalaget Elfsborg emot regerande mästarna Malmö FF i vad som förväntas bli en fin match denna annandag påsk.

Bethard betting bonus

Igår var det alltså dags att inleda en ny allsvensk säsong och det var fin underhållning som erbjöds för oss neutrala åskådare som hade ockuperat TV-sofforna på påskdagen. Hammarby, Göteborg, Djurgården och Häcken kammade hem full pott denna omgången vilket gör att pressen ligger på Malmö att ta tre poäng och haka på dessa i toppen av tabellen.

Välspelad match mellan två bollskickliga lag väntas

Hemmalaget Elfsborg hade ett väldigt tungt 2017. Det blev till slut en svag 8:e placering i tabellen för Borås-laget, som mer än en gång klappade ihop fullständigt. Framförallt det defensiva spelet var under all kritik många gånger under säsongen, då laget släppte in hela 59 mål, vilket var flest av samtliga lag. De gjorde samtidigt tredje flest mål framåt vilket räddade dem från en ännu sämre placering.

Inför årets säsong har de inte genomgått lika stora förändringar i spelartruppen som många andra har, men däremot har de fått in en ny huvudtränare i Jimmy Thelin, som senast höll till i Jönköping Södra. Ett väldigt intressant tränarnamn och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i en större allsvensk klubb, eftersom han gjort det bra under ett antal år med mindre resurser i J Södra. Av de fåtal spelare som kommit in är det främst Stefan Ishizaki och Robert Gojani som sticker ut. Stefan Ishizaki är tillbaka i klubben efter några års äventyr på annat håll och kommer att bidra med mycket rutin och kommer att bli en viktig kugge i Elfsborgs spel. Gojani hängde med Thelin från J Södra, där han var en av de mer framstående spelarna och kommer att kunna bidra med bollskicklighet och fint passningsspel på innermittfältet. Det tyngsta tappet för Boråsarna är Lasse Nilsson, som förvisso börjar bli till åren, men som ändå kunnat bidra med rutin och något mål här och där. Istället läggs hoppet på Per Frick att fixa målen framåt för Elfsborg. Förra året stänkte anfallaren in 13 baljor och förhoppningarna är att han kommer att slå den siffran i år. Simon Lundevall är även han en lirare att hålla ögonen på, då han kommer att ligga bakom mycket i Elfsborgs anfallsspel även i år.

På försäsongen har det sett ganska bra ut för Elfsborg då de vunnit alla sina matcher förutom en. Svenska cupen blev dock något av en besvikelse, då de åkte ur redan i gruppspelet tack vare en förlust mot Superettan-laget GAIS.

Hämta din bonus hos Bethard här

Gästande Malmö FF har väldigt stora förväntningar och mål uppsatta även den här säsongen. De har vunnit SM-guld två år i rad och är nu ute efter ytterligare ett. De har tappat väldigt tongivande spelare i Anton Tinnerholm, Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem och Erdal Rakip. Samtidigt har sportchef Daniel Andersson levererat än en gång och plockat in ersättare i Fouad Bachirou, Eric Larsson, Sören Rieks, Arnor Traustason och Egzon Binaku som samtliga har svarat för fina insatser under försäsongen. Dessutom har klubben nyligen gjort klart med U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo på lån från norska Molde. Detta innebär att Malmö har  konkurrens på samtliga positioner vilket gör att en redan väldigt stark trupp kommer att bli ännu bättre.

Den 10 maj möter de Djurgården i finalen av Svenska cupen för att avgöra vilket av lagen som får chansen att ge sig ut i Europaspelet denna säsong och givetvis hoppas alla himmelsblåa supportrar på ännu en fin vända ute i Europa.

Vill du spela på mötet mellan Elfsborg och Malmö eller någon av de andra matcherna som spelas i allsvenskan idag, kan vi rekommendera att du går in och besöker Bethard. Hos detta svenska spelbolag hittar du fina odds inte bara på de allsvenska matcherna, utan även på ett flertal andra ligor och sporter. Dessutom får du en fin välkomstbonus när du reggar dig på sidan.

Här kan du se vilka kanaler som sänder dagens matcher.