Angenäma problem för Östersunds FK

02/11/17

I kväll ställs ÖFK mot Athletic Bilbao borta i den fjärde omgången av Europa League-gruppspelet. Och det är hemmalaget Bilbao som har kniven mot strupen, inte Östersund. Sug på den!

Vad ska vaskas: Europa League eller Allsvenskan?

Östersunds FK står inför ett angenämt problem, nu leder man gruppen i Europa League och kan i princip säkra avancemang i kväll. Samtidigt väntar en helt avgörande match i Allsvenskan på söndag som kan leda till Europa League-kval nästa säsong. Då är frågan, vad kommer prioriteras? Kvällens eller söndagens match? Eller om man ska hårddra det, vad ska vaskas?

Till protokollet ska det nämnas att en förlust i kväll inte innebär slutet på Europa League-äventyret, de har trots allt ett riktigt bra utgångsläge. Men om man däremot lyckas kriga sig till en poäng så vågar jag nog påstå att det är klart. Då räcker troligen en poäng till på de två avslutande matcherna – och då har man ett svagt Zorya Luhansk kvar att möta på hemmaplan.

Får jag gissa kommer Graham Potter vila en eller två spelare, kanske Saman Ghoddos och Ken Sema. För det är trots allt europaspel som gör att svenska klubbar får in sina pengar, och därför tror jag att ÖFK har siktet inställt på söndagens match mot Jönköpings Södra.

Pressat Athletic Bilbao måste vinna

Athletic Bilbao har öppnat säsongen svagt och ligger på en blygsam 15:e plats i ligan. Ännu värre är det i Europa League där man inledde med att spela 0-0 borta mot Hertha Berlin, för att sedan förlora mot Zorya Luhansk – på hemmaplan! Därför krävs det en seger i kväll om det inte ska bli respass redan i gruppspelet. Och det var inte många som såg det komma när grupperna lottades.

Tipset

Bilbao (-1)

2.10 @ Bethard

Jag har svårt att se en repris av det föregående mötet där ÖFK bara var några minuter från en otroligt överraskande seger. Bilbao har som sagt kniven mot strupen och måste vinna. Därför kommer vi nog få se ett hemmalag som bara öser på redan från start, och i slutändan bör klasskillnaden mellan lagen visa sig – speciellt om ÖFK väljer att vila några spelare. Ha lite is i magen och invänta startuppställningarna, är det så att exempelvis Ghoddos och Sema vilas, då är det bara att köra handicap på Bilbao.

Spela på Europa League hos Bethard, registrera dig nu med en gång så får du en riktigt härlig välkomstbonus. Din första insättning matchas med 100 % upp till 1400 kr.