Arsenal vs Manchester United – kampen om CL

07/05/17

Manchester United och Arsenal har båda gjort ganska svaga säsonger, i eftermiddag ställs de mot varandra i en match som blir avgörande i kampen om Champions League.

Slitet, skadedrabbat och sargat United

United kommer närmast från en tuff drabbning mot Celta Vigo i Europa League i torsdags. Det tidigare så brutala skadeläget ser allt ljusare ut, även om Luke Shaw, Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo inte är tillgängliga. Men nu är i alla fall Pogba, Smalling, Phil Jones, Mata med säkerhet tillbaka. Tveksamheter finns dock för Rashford och Ashley Young som båda har skadekänningar. Marouane Fellaini är avstängd efter rött kort i matchen mot Swansea.

Det är knappast otänkbart att José Mourinho väljer att rotera lite i laget med tanke på att returmötet mot Celta Vigo spelas redan på torsdag. Han har ju tidigare uttalat sig om att Europa League, snarare än ligan, är huvudfokus nu.

Form: V, O, O, V, V

Sista chansen för Arsenal att nå CL

Om Arsenal överhuvudtaget ska ha en chans att nå topp 4 och Champions League är de piskade att vinna idag. Faktum är att de har en drömchans att plocka en trea. Nu möter man alltså ett United som fortfarande dras med skador, har ett tufft matchande och tankarna riktade mot Europa League på torsdag. Mourinho har till och med sagt att han eventuellt kan ge ett par juniorer chansen idag. Man kan definitivt argumentera för att det är ett fiasko om man inte vinner.

Saknas i laget gör Granit Xhaka, Lucas Perez, Santi Cazorla och eventuellt Shkodran Mustafi. 

Form: F, V, V, V, F

Tips

Arsenal står som favoriter, men vi håller inte riktigt med oddssättarna. De är helt enkelt inte att lita på den här säsongen, och det verkar som att mycket sitter i spelarnas huvuden. Dessutom verkar det som att United, alldeles oavsett vilket lag man har på benen, alltid får med sig minst en poäng.

X2 på United ligger i 1.92 hos 888sport, vilket är klart spelvärt! Har du inte registrerat dig hos 888sport är det hög tid att göra det nu!

888sport bonus