Atalanta jagar Europaplats när Juventus kommer på besök

28/04/17

Atalanta har gjort en mycket fin säsong och överraskat många lag med sitt snabba kortpassningsspel. Nu ställs de mot serieledarna Juventus i en match som blir otroligt viktig om de ska lyckas knipa en Europaplats.

Hur långt kan Atalanta nå?

Med en femteplats i tabellen och bara några fåtal matcher kvar ser det faktiskt ut som att laget kan hamna topp 5 vilket skulle innebära kval till Europa League. Det skulle i så fall vara en enorm bedrift sett till att klubben inte har i närheten av samma resurser som exempelvis sjätteplacerade Milan och sjundeplacerade Inter. Men fotboll avgörs som bekant inte på pappret utan på planen. Där kan ingen säga något om Atalantas säsong.

Många hade nog räknat med att den goda starten skulle följas upp av en liten dipp, men så har det inte blivit. På de senaste sex matcherna har de 4 vinster och 2 oavgjorda.

Inför dagens match ser det ganska ljust ut vad gäller skadeläget, enbart Dramé, Mazzini och Zukanovic saknas i laget.

En spelare spelare som är värt att hålla ögonen på är Alejandro Gomez, mittfältsstjärnan som gjort hela 14 mål och 10 assist.

Franck Kessie får vi ju såklart inte glömma heller. Den “nye Yaya Touré”, som han kallas, är en fullständigt fenomenal spelare redan nu, vid 20 års ålder. Håll koll på honom!

Juventus kan spela utan press

Juve leder ligan tämligen komfortabelt och avståndet ner till tvåan Roma är nu 8 poäng. De har nu 14 matcher utan förlust i ligan, vilket innebär att de inte har förlorat sedan november 2016. Inte mycket talar för att de ska förlora idag då, eller? Nej, det ska mycket till om Juventus åker på en förlust. Känslan är snarare att de bara blir bättre och bättre. Backlinjen som för ett tag sedan såg lite svajig ut, är nu tillbaka i gammalt gott slag. Skadeläget är väldigt gynnsamt också, det är bara Marko Pjaca som saknas i kvällens match. Ser man till inbördes möten mot Atalanta är det också klar fördel Juventus.

Men, ja vi säger men, räkna inte ut detta Atalanta. De har verkligen visat att de är på riktigt, och den nuvarande formen skojar man inte bort. Vi tror att de har en god chans att knipa en pinne ikväll. Kapaciteten att störa även de stora lagen finns där, men någon vinst lär det dock inte bli då Juve är vansinnigt starka.

Vi slår ett slag för krysset till 3.35 hos Mobilbet. 

mobilbet