Bayern Münchens nya stjärna ska leda Tyskland mot seger i U21-EM

21/06/17

Tillsammans med Spanien räknas Tyskland som en av de stora förhandsfavoriterna att ta hem hela U21-EM. Och än så länge finns ingen anledning att argumentera emot det. Tjeckien städades enkelt av med 2-0 i öppningsmatchen. Nu väntar danskarna i en match de bör och måste vinna för att knipa gruppsegern. 

Serge Gnabry går mot sitt stora genombrott

Den 21-årige mittfältaren föddes i Stuttgart i södra Tyskland men flyttade i tidig ålder till London för spel i Arsenals ungdomsakademi. Där tog han sig hela vägen upp till A-laget och fick även göra några få matcher. Han sågs som en stor talang men på grund av den skrala speltiden fick han, i samråd med Arsenal, se sig om efter en ny klubb. Valet föll på Werder Bremen, och succén lät inte vänta på sig. Gnabry var en av fjolårets stora sensationer i Bundesliga och gjorde 11 mål på 23 matcher.

Den fina säsongen i Bremen gjorde att han dels fick debutera i A-landslaget och dels att han blev ett hett villebråd i sommarens transferfönster. Alternativen var många, men som så många gånger förut blev det Bayern München som lade vantarna på en inhemsk talang i Bundesliga.

Tyskland imponerar och Danmark saknar spets

Tyskland har en stomme med spelare som regelbundet startar i Bundesliga. Bortsett från nyss nämnde Gnabry har vi till exempel Max Meyer (Schalke), Marc-Olivier Kempf (Freiburg), Niklas Stark (Hertha Berlin), Mahmoud Mahoud (Borussia Mönchengladbach) och Maximillian Arnold (Wolfsburg). För att nämna några…

Danmark saknar däremot sina storstjärnor Andreas Christensen, Lucas Andersen, Viktor Fischer och framför allt Kasper Dolberg. Och de hade behövts i den här matchen. Jämför man trupperna mellan lagen är det tydligt att klasskillnaden är enorm.

Tyskland bör vinna den här matchen enkelt. Därför spelas Tyskland -1.5 till 2.10 hos 21Bet. 

21bet