Bergs drömmål gav Sverige fin start på VM-kvalet

07/09/16

Igår kväll spelades gårdagen spelades 9 VM-kvalmatcher i Europa och inte minst fann vi det svenska landslaget på tapeten. Utöver Sverige spelade även Belgien, EM-finalisten Frankrike och EM-mästarna Portugal.

För Sveriges del innebar det debut för bland andra  Alexander Fransson och förbundskapten Janne Andersson. Nederländerna stod för motståndet och att det ”nya” svenska landslaget skulle ta en poäng från den här matchen, var det inte många som tippade.

Sverige – Nederländerna | 1 – 1 på Friends Arena

Sverige ställde upp med en debutant i startelvan i form av FC Basels Alexander Fransson. Igår fick se ett smakprov på landslaget utan Zlatan Ibrahimovic och även prestationen spelmässigt inte imponerade så finns det en hel del att ta med sig till fortsättningen.

Resultatet blev en poäng tack vare en fantastisk chipp av Marcus Berg som smekte bollen över målvakten från utanför straffområdet strax innan pausvilan.

Nederländerna var det bättre laget i matchen och kunde så småningom välförtjänt kvittera efter mål av Wesley Sneijder i den 67:e minuten. Slutresultatet blev 1 – 1 och en poäng i Jannes debut som förbundskapten. Ur svenska ögon sett, är poängen klart godkänd även om det finns lite att jobba på spelmässigt. Med detta i bakhuvudet är det bara att vara tacksam över en poäng mot ett av gruppens bästa lag och inväntar vi de nya utmaningarna som väntar längs vägen mot VM 2018.

Klicka dig in hos MrRingo för att få de bästa oddsen inte bara på VM-kvalet utan även på Europas största ligor och events.

Övriga resultat från VM-kvalet

AndorravsLettland2 – 1
VitrysslandvsFrankrike0 – 0
BosnienvsEstland5 – 0
BulgarienvsLuxemburg4 – 3
CypernvsBelgien0 – 3
FäröarnavsUngern0 – 0
GibraltarvsGrekland1 – 4
SchweizvsPortugal2 – 0

Vill du spela på VM-kvalets andra omgång eller någon annan tävling? Klicka dig då in hos MrRingo där du finner massor av alternativ till marknadens bästa odds. Registrerar du dig redan idag så får du dessutom en bonus på 100% upp till 1000 kronor.