Bundesliga: Många spännande fighter i säsongens sista omgång

12/05/18

Det är ett helt gäng spännande matcher som spelas idag när Bundesliga går in i den sista omgången för säsongen 2017/18. Bayern München har vunnit ligan för längesen, men kampen om både Europaplatserna och överlevnad lever i allra högsta grad. Häng med när vi synar de mest intressanta fighterna som spelas denna eftermiddag.

Stenhård kamp om Europaplatserna

Det är inte mindre än sju lag som är inblandade i kampen om de kvarvarande Europaplatserna inför den 34:e och sista omgången av Bundesliga. Bayern München och Schalke 04 har redan säkrat sina Champions League-biljetter, medans resten av platserna är ganska öppna. Placeringarna avgörs på målskillnad om något av lagen hamnar på samma poäng.

3. Borussia Dortmund – 55 poäng, +19 i målskillnad. Möter: Hoffenheim

Förmodligen den på förhand roligaste matchen. Ställs mot fyran Hoffenheim och behöver bara ta en poäng för att säkra en Champions League-plats.

4. Hoffenheim – 52 poäng, +16 i målskillnad. Möter: Borussia Dortmund

Innehar den sista direktplatsen till CL och måste vinna mot Dortmund med några bollars marginal för att vara helt säkra på att de får behålla sin Champions League-plats.

5. Bayer Leverkusen – 52 poäng, +13 i målskillnad. Möter: Hannover 96

Ligger inför den sista omgången på direktplats till Europa League och måste vinna sin match mot Hannover. Hoffenheim har tre måls bättre målskillnad, så om Hoffenheim vinner med exempelvis 1-0 måste Leverkusen vinna med fem måls marginal mot Hannover för att ta Champions League-platsen.

6. RB Leipzig – 50 poäng, 0 i målskillnad. Möter: Hertha Berlin

Ligger på sjätte plats vilket betyder kval till Europa League. Måste vinna sin match mot Hertha Berlin samtidigt som både Hoffenheim och Bayer Leverkusen förlorar sina för att nå fjärdeplatsen.

7. Eintracht Frankfurt – 49 poäng, +1 i målskillnad. Möter: Schalke 04

I princip obefintlig chans på fjärdeplatsen. Frankfurt får hoppas på att Leipzig förlorar sin match samtidigt som de själva tar minst en pinne mot ett Schalke som inte har något att spela för. I så fall når de Europa League-kval.

8. VfB Stuttgart – 48 poäng, -3 i målskillnad. Möter: Bayern München

Måste vinna mot ligamästarna Bayern München samtidigt som varken Leipzig eller Frankfurt tar poäng i sina matcher för att nå sjätteplatsen.

9. Borussia Mönchengladbach – 47 poäng, -4 i målskillnad. Möter: Hamburg

Måste vinna sin match mot Hamburg med fem måls marginal och hoppas på att Leipzig, Frankfurt och Stuttgart alla förlorar sina matcher för att nå sjätteplatsen.

Wolfsburg och Hamburg fightas om kvalplats nedåt

Även i botten är det spännande. FC Köln är redan avsågade och klara för degradering, medans Hamburg och Wolfsburg slåss om en kvalplats nedåt.

16. Wolfsburg – 30 poäng, -15 i målskillnad. Möter: Köln

Wolfsburg har ett försprång på två poäng ner till Hamburg som även har tio måls sämre målskillnad och ligger inför mötet med jumbon Köln på kvalplatsen nedåt. De måste alltså knipa minst en poäng för att undvika direkt nedflyttning.

17. Hamburg – 28 poäng, -25 i målskillnad. Möter: Borussia Mönchengladbach

Albin Ekdal och hans lagkamrater måste vinna mot Mönchengladbach samtidigt som Wolfsburg förlorar sin match för att ha chansen att kvala sig kvar i högstaligan. Annars blir det spel i 2. Bundesliga nästa säsong. Skulle Wolfsburg kryssa måste Hamburg vinna sin match med elva bollar och sannolikheten att det händer är obefintlig.

Om du vill spela på någon av matcherna i den sista omgången av Bundesliga går det utmärkt att göra det hos Royal Panda, där du som ny medlem får ta emot 200 kronor i riskfritt spel.