Celta Vigo löser finalplats i Copa del Rey

08/02/17

Igår blev det klart att Barcelona spelar final i Copa del Rey, vem dem får möta där vet vi efter kvällens möte mellan Alaves och Celta Vigo. Även om vi kanske inte får se samma dramatik i kvällens match som i den mellan Barcelona och Atletico Madrid, 3 röda kort, så kan vi ändå vara säkra på att få se en välspelad match. Oddsen är helt jämna inför matchen, vem tror du drar det längsta strået?

 

Historisk match för båda lagen

För Alaves och Celta Vigo är kvällens match så mycket mer än bara en match. En plats i finalen, mot Barcelona, med en Europaplats och en titel i potten, det blir inte mycket större än så här för två lag som inte direkt är bortskämda med framgångar. På förhand är oddsen helt jämna vilket borde ge oss en riktig nagelbitare där vi förhoppningsvis får se två lag som vågar gå framåt för ett avgörande.

Alaves är mycket skickliga på hemmaplan, endast två förluster denna säsong. Även om spelet inte alltid ser så vackert ut för den neutrala åskådaren så är man svåra att bryta ner. Celta Vigo å sin sida är ett spelande lag med gott om offensiv kvalitet, inte minst i form av Iago Aspas. Eduardo Berizzos lag bjuder ofta på sevärd fotboll och sett till truppens styrka och bredd ska man nog gälla som små favoriter i kvällens match.

Risken med kvällens match då den gäller så mycket som den gör är att vi får se två avvaktande lag där ingen vill bjuda på någonting. Ett mål åt något utav lagen kan vara det som avgör tillställningen. Oddset på underspelet är rejält pressat, därför kikar vi istället in spel på Celta Vigo då de känns som aningen starkare i matcher likt denna. Celta Vigo DNB finns till 1.86 gånger pengarna hos 10Bet och för den som vill säkra upp lite finns Celta Vigo att avancera till 1.64.

 

Kvällens spel: Alaves vs Celta Vigo – Celta Vigo DNB 1.86@10Bet