Champions League 2018-2019

17/10/18

Vilka vinner Champions League 2018-2019? Blir det Real Madrid som tar hem en 4:e titel på raken? Själv tror jag inte det är möjligt med tanke på att de inte har kvar Ronaldo i laget, och även avsaknaden utav Zidane som har tränat laget när Real har stått som vinnare. Det som isåfall talar för Real Madrid är att de i princip har hållt laget intakt sedan de vann förra säsongen. De har ju fortfarande härföraren Ramos som har en grym erfarenhet och håller ihop backlinjen i Real Madrid. Den viktigaste spelaren i hela laget är och har alltid varit Modric, utan honom hade det inte blivit några titlar. Han är utan tvekan en utav de bästa på sin position i världen, men anledningen till att de inte vinner detta år är att de har inte någon Ronaldo som gör de där 40-50 målen per säsong.

Kan Juventus ta det?

Vit flagga

Juventus har ju rustat för att de har ett mål denna säsong. Det är att vinna Champions League. Bara att se vilka värvningar de gjort, Ronaldo och Bonucci b.la. De åkte ju som bekant ut mot Real Madrid förra säsongen med totalt 4-3. Det kan vara så att Ronaldo är den sista pusselbiten som krävs för att ta hem titeln. De har ju kanske världens bästa försvar med Chiellini b.la som brukar räknas som kanske världens bästa back, även mittfältet är starkt med Pjanic, Khedira, Matuidi och Can som de största namnen. Förutom Ronaldo där framme har de ju Douglas Costa, Paulo Dybala och Mario Mandzukic b.la.

Champions League omgång 3

Manchester United – Juventus, 23/10 – 21:00

United är ju ett lag i kris. Det är inte mycket som fungerar för tillfället. Backlinjen framförallt är väl det största utropstecknet. Det känns ibland som De Gea är både lagets bästa back och målvakt, samtidigt. I Champions League såhär långt har det blivit en vinst mot Young Boys, och oavgjort hemma på Old Trafford mot Valencia, så 4 poäng hittils. För Juventus del så har det blivit full poäng, först hemma mot Young Boys. Vinst med 3-0 och sedan borta mot Valencia vinst med 0-2. Värt att notera inför detta möte är att Ronaldo är tillbaka på Old Trafford dit han en gång blev värvad av Alex Ferguson. Jag tror att Juventus vinner med 0-2,och går upp i ledning med full poäng efter omgång 3. Mandzukic kommer att göra första målet och Dybala står för andra målet.

Paris Saint Germain – Napoli, 24/10 – 21:00

PSG är ju ett lag på pappret som skulle kunna vinna Champions League med tanke på spelarna de har. Laget är fullt utav anfallare i världsklass som Neymar, Mbappe, Cavani, och Silva i backlinjen b.la, men det är inte på pappret som det är man vinner titlar. Jag tror att det största problemet för PSG är att ligue 1 inte erbjuder tillräckligt bra motstånd och därför har de lättare att bli överkörda när de kommer ut i Europa. Hittils har det blivit en förlust borta mot Liverpool, och storvinst mot strykgänget FK Crvena zvezda, så 3 poäng hittils. Det Napoli som Sarri lämnade efter sig som Carlo Ancelotti nu leder ser ju onekligen bra ut efter vinsten mot Liverpool senast. Marek Hamsik är f.ö en utav mina favoritspelare, och tycker det är lite konstigt att det inte är fler storklubbar som har försökt att värva honom. Jag menar inte att det är fel att han stannat. Mot FK Crvena zvezda blev det oavgjort på bortaplan, och hemma mot Liverpool, så vann Napoli i slutminuterna. Napoli har 4 poäng såhär långt. Hemmaplan för PSG. De ska inte förlora detta. Det blir även 2-0 i detta mötet, Neymar kommer att göra första målet och Mbappe står för det andra målet.

Barcelona – Inter Milan, 24/10 – 21:00

Messi är ju den stora stjärnan, och var i grym form senast mot Tottenham på Wembley. Han var världsklass. Utan Messi är Barcelona inte alls lika farliga. Det mesta hänger på honom helt enkelt om det ska gå bra. Den dagen Barcelona inte har Messi längre kommer att bli tuff. Barcelona har full poäng hittils i Champions League, första mötet var hemma på Camp Nou mot PSV som blev totalt överkörda med 4-0, andra mötet var på bortaplan mot Tottenham Hot Spurs där de vann med 2-4. Inter vann ju sin första match hemma mot Tottenham Hot Spurs. Det blev även vinst i Eindhoven mot PSV med 1-2. Jag tror att inför detta möte så kommer Inter att bli krossade totalt av Barcelona. Så bra som Messi är nu i Champions League finns det inget som kan stoppa deras framfart. Det blir 4-0 här, Messi gör hattrick, och Coutinho smäller till med ett långskott utanför straffområdet.