Champions League-plats på spel i Manchesterderbyt

27/04/17

Kvällens derbymatch mellan Manchester City och Manchester United blir i princip avgörande i kampen om den sista Champions League-platsen. City är knappa favoriter men med tanke på hur oberäkneliga båda lagen är kan vi inte ta något för givet!

Mourinho får trolla med knäna

United skadelista blir bara längre och längre. Phil Jones, Juan Mata och Chris Smalling är borta sedan tidigare och ingen kan heller ha missat att både Zlatan och Marcus Rojo åkte på allvarliga långtidsskador. Till råga på allt visade det sig också att Paul Pogbas skada i matchen mot Burnley var så allvarlig att han missar derbyt. Det här gör alltså att José Mourinho får klara sig utan tre mittbackar, mittfältsstjärnan och den självklara målskytten.

Det blir till att trolla med knäna för José Mourinho, troligtvis kommer Rashford ta platsen längst fram, Fellaini gå in centralt på mittfältet och Darmian ersätta Rojo. Men med Chelsea-matchen färskt i minnet är United-supportrarna hoppfulla. Om det är något Mourinho gillar är det lägen som dessa, när man är helt uträknade och underdogs. En sak är säker, räkna inte ut United i den här matchen! De kommer bjuda upp till rejäl kamp i säsongens på förhand hetaste match.

 Manchester City

Manchester City har ett liknande läge som United även om frånvarolistan inte är riktigt lika lång. Länge såg det ut som att trion David Silva, Sergio Agüero och Fernandinho inte kunde spela, men efter sena tester väntas samtliga komma till spel. John Stones, Bacary Sagna och Gabriel Jesus är efter skadebekymmer tillbaka i truppen men startar på bänken.

Formen är annars lite svårbedömd. Laget fortsätter att blanda och ge, nu senast förlorade man mot Arsenal i FA-cupens semifinal. Innan dess hade man två raka vinster mot Southampton och Hull.

För Pep Guardiola liksom José Mourinho blir det här en match som kan tysta kritikerna, vid seger ikväll kan säsongen sluta positivt. En förlust däremot kan innebära förlorad Champions League-plats och då kan det mycket väl bli en annan tränare som står vid sidlinjen nästa säsong.

Spela på matchen hos Unibet och passa på att utnyttja den fantastiska välkomstbonusen om du inte gjort det ännu!

Unibet bonus