Det är dags för Manchester-derby i EFL Cup!

26/10/16

United - City

5 av de 8 åttondelsfinalerna i EFL Cup färdigspelades under gårdagen och ikväll fortsätter den engelska Ligacupen med de resterande tre matcherna! På spelschemat finner vi inte minst ett stjärnspäckat Manchester-derby där båda lagen söker revansch från tidigare matcher!

Manchester United – Manchester City | Avspark 21.00

Old Trafford i Manchester är spelplatsen för detta stora rivalmöte mellan hemmalaget Manchester United och gästande Manchester City! Det handlar om två lag som jagar revansch från tidigare matcher där resultaten inte gått deras väg och inte minst är United revanschsugna efter storförlusten med 4 – 0 mot Chelsea i ligaspelet!

Mourinho och hans mannar tar emot Pep och kompani i en cupmatch som i dagsläget känns relativt oviss. United är väldigt ostabila och City har inte lyckats segra på 5 raka matcher. Nu har båda storlagen en fin chans att revanschera sig och fylla Manchester med lagets färger.

Många lag prioriterar bort Ligacupmatcher men denna drabbning värderas så mycket högre än så. Det handlar om den så omtalade rivaliteten mellan Mourinho och Guardiola, ett derby med stor rivalitet och två lag vars historia sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Expekt

Studerar vi lagen Head-2-Head är United det starkare laget men studerar vi de senaste 10 matcherna lagen emellan så är det klar fördel för det numera stjärnspäckade Manchester City. På de 10 senaste mötena har City 6 segrar, 3 har slutat i delad pott och United har vunnit 3. Red Devils är trots den senaste statistiken favoriter ikväll i egenskap av hemmaspel men delad pott ligger närmast till hands!

Manchester United – 2.55 | Oavgjort – 3.30 | Manchester City – 2.70

Spela hos Expekt!