DIF-Kalmar: Haris Radetinac tillbaka efter 2 år

03/07/17

Det var två år sedan Haris Radetinac spelade allsvensk fotboll. Men ikväll är det dags igen då yttern gör comeback i DIF som ska möta Kalmar FF på Tele2 Arena. I motståndarna KFF gör firma Bergstrand/Rydström comeback på tränarbänken. 

Pressen stor på DIF

Vårsäsongen blev inte vad Djurgården hade tänkt sig. Med profilstarka nyförvärv som Jonas Olsson och Kim Källström var ribban högt satt. Det var i år DIF på allvar skulle utmana om Europaplatserna. Den chansen lever i allra högsta grad, men det är dags att börja prestera nu. En sjundeplats med den här truppen Özcan förfogar över, det är inte godkänt.

Nu får man tillbaka superviktige Jonas Olsson vilket behövs för att stabilisera upp den annars ganska svaga backlinjen.

En spelare som däremot kommer saknas är högerbacken Felix Beijmo som stannar hemma på grund av sjukdom. 19-åringen imponerade stort under vårsäsongen och ryktas nu vara aktuell för större uppgifter utomlands.

Nanne Bergstrand tillbaka på Tele2 Arena

Efter en katastrofalt usel vår valde Kalmars sportsliga ledning att ge Peter Swärdh sparken. Oddsen att hans ersättare skulle bli Nanne Bergstrand var tämligen låga. Nanne hade vid flera tillfällen synts till på läktarna vid Kalmars matcher, febrilt antecknandes i sina papper.

Första matchen för Nanne blir alltså på en gammal kär arena han känner till mycket väl efter tiden i Bajen.

Länge såg det ut som att brassestjärnan Ismael skulle få göra comeback efter en skadefylld vår, så blev inte fallet och han är fortsatt utanför truppen. Därtill har Svante Ingelsson lämnat laget och flyttat till Udine för spel i Udinese. Så det är ett minst sagt decimerat KFF som ska försöka ge DIF en match ikväll. Men det är alltid svårt att förutse vad ett tränarskifte innebär och kanske kan Nanne få igång laget?

Matchen börjar 19:00 och sänds på C More.

Spela på Allsvenskan hos Bethard

BetHard