Djurgården vs AIK

22/05/17

Det är dags för ett stekhett Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK, hatmötet nummer ett i norden. Räkna med ett fullsatt Tele2 Arena och två massiva klackar. Förutsättningarna är enkla: båda lagen måste vinna!

Hur har matchfixningsskandalen påverkat AIK?

Uppladdningen i AIK inför derbyt har präglats av matchfixningsskandalen som gjorde att mötet mellan IFK Göteborg och AIK fick ställas in. Historien känner ni säkert till vid det här laget, så vi släpper det. Avstängningarna på Daniel Sundgren och Oskar Linnér kvarstår i alla fall, vilket innebär att de missar kvällens match.

Henok Goitom är som bekant skadad, så där gäller det för Norling att hitta en lösning på anfallsfrågan, vilket har varit det stora problemet hittills efter ynka 7 mål på 8 matcher. Förra matchen startade Simon Thern tillsammans med Eero Markkanen, och allt tyder på att det blir så även ikväll.

Djurgården vill bryta trenden

Sex år, så länge sedan var det DIF vann ett derby. Kanske är det dags ikväll? Förutsättningarna är i alla fall goda. Laget har inga skador eller avstängningar (bortsett från Haris Radetinac som inte är spelklar).

Förra årets möte på Tele2 Arena blev en rejäl smäll för Blåränderna. Det är dock ett helt annat DIF vi får se ikväll.

Djurgården – AIK 21 september 2016

Andreas Isaksson
Tim Björkström, Kebba Ceesay, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck
Magnus Eriksson, Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Othman El Kabir
Mathias Ranégie, Michael Olunga

Djurgården – AIK 22 maj 2017

Andreas Isaksson
Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Elliot Käck
Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström, Othman El Kabir
Kerim Mrabti, Gustav Engvall

Det är ett klart förbättrat DIF får man säga. Risken för ännu en genomklappning torde vara mindre nu med alla rutinerade pjäser som tillkommit.

Spela på Allsvenskan hos WilliamHill

WilliamHill_690x180