Dortmund ställs mot Bayern 10 nov. – Här streamar du matchen!

06/11/18

Lördagen den 10 november är ett datum alla fotbollsälskare bör boka in i almanackan. Då äger nämligen en riktig toppmatch rum i tyska Bundesliga. Närmare bestämt är det storklubben och serieledaren Borussia Dortmund som ställs mot ligans gigant Bayern München som ligger på andraplats i tabellen, fyra poäng efter Dortmund! 

Rivaliteten mellan lagen

Matchen på lördag gäller inte endast ligans toppstrid där Bayern München behöver vinna för att kunna närma sig Dortmund i tabellen. Denna match är nämligen mycket viktig för de båda klubbarna av flera andra skäl. Som Bundesligas två mest framgångsrika klubbar har det nämligen växt fram en naturlig rivalitet mellan lagen, och matchen mellan de båda har till och med fått sitt eget smeknamn: “Der Klassiker” vilket kan översättas till “klassikern”.

188 mot 119 mål mellan Bayern och Dortmund

Vissa är dock skeptiska till denna beskrivning av matchen eftersom de anser att Bayern är överlägsna Dortmund. Detta baserar de bland annat på att Bayern München har vunnit ligan hela 25 gånger medan Dortmund “endast” har gjort det åtta gånger. Bayern har dessutom gjort betydligt fler mål i lagens senaste matcher sinsemellan, närmare bestämt 188 mot 119. Detta har bland annat resulterat i att Bayern München i de åtta senaste mötena lagen emellan vunnit fem av dem samtidigt som två har slutat oavgjorda och endast en har slutat med vinst för Dortmund. Detta inkluderar en match som ägde rum säsongen 2017/2018 där Bayern lyckades krossa Dortmund med hela 6-0. På den senaste tiden har Bayern alltså i mångt och mycket sett ut att vara helt överlägsna gentemot Dortmund. Det ser och har inte alltid sett ut så här dock, och under Jürgen Klopp så ställde Dortmund t.ex. till med stora problem för Bayern och besegrade dem flera gånger.

Hos Bet365 kan du livestreama matchen utan kostnad om du skapar ett konto!

Bet365 green

Så här gör du:
1. Gå till Bet365’s hemsida
2. Tryck på Sportbanderollen högst upp på sidan
3. Du trycker sedan på “Bli medlem idag”
4. Fyll i alla uppgifter och gör en insättning
5. Du är klar och kan nu streama “Der klassiker”

1994-1996 den tyska rivaliteten startade

Rivaliteten mellan de båda jättarna sägs har startat någon gång under åren 1994-1996. Det var under den tyske tränaren Ottmar Hitzfeld som Dortmund först hamnade bland topp fyra i tabellen, fyra år i rad, innan de 1995 äntligen lyckades vinna ligan, något de upprepade följande säsong. Helt plötsligt hade Bayern fått en ny konkurrent och det är inte särskilt överraskande att detta snart kom att växa till en stark rivalitet.

1997 Champions Leauge titeln till Dortmund

Dortmund kom även snart att cementera sin position som en maktfaktor att räkna med ytterligare 1997 då laget lyckades med den fantastiska bedriften att ta hem Champions League. Detta gjorde de genom att besegra Juventus i finalen, vad som gjorde det hela ännu mer bitterljuvt för Dortmund var att Bayern München inte hade lyckats ta hem Champions League (tidigare Europaklubben) ända sedan 1976. Bayerns titeltorka i Europa fortsatte dessutom följande säsong då de blev utslagna ur Champions League i kvartsfinalen av, gissa vilka: Dortmund. Nu hade Dortmund börjat att ses som ett riktigt hot från Bayern Münchens sida, och rivaliteten började att växa sig allt starkare.

Den ökande rivaliteten gjorde också att matcherna de båda lagen emellan växte sig allt intensivare. 2001 ägde t.ex. den mest våldsamma matchen i Bundesligas historia rum mellan de båda lagen. När den till slut var färdigspelad hade den sammanlagt resulterat i 13 kort, varav 3 röda.

Dortmund wins Champions League 1997

Svagheter hos Bundesligas topplag

När det gäller Bayern brukar det vara svårt att peka på några specifika svagheter. Laget är välskött, har en bra ekonomi och brukar allt som oftast vara med uppe i toppen.

När det gäller Dortmund finns det dock lite att anmärka på. En av dessa saker är bland annat att klubben är för ojämn och kan göra en kanonsäsong ena säsongen bara för att följa upp det med ett bottennapp den efterföljande. Dessutom har Dortmund stora problem med sin ekonomi vilket har tvingat dem att sälja viktiga spelare, bland annat till Bayern.

Hur slutar matchen?

Vi gissar på att matchen slutar med vinst för Bayern. Det baserar vi på att laget har ett psykologiskt övertag gentemot Dortmund efter deras överlägsna statistik mot dem genom åren. Om du vill streama matchen kan du göra det genom att enkelt skapa ett bet365-konto. -Samtidigt som du lägger ett odds kan du titta på denna stormatch!

Logo snabbare

Snabbare, ett casino där allt går lite snabbare. Ingen registrering krävs. – Sätt in pengar och börja spela direkt!