Engvall och norsk “Crouch” in i Djurgården

09/08/17

Allsvenskans transferfönster stänger nu på fredag den 11:e och Djurgården gör vad de kan för att förstärka framåt. Norrmannen Kristoffersen presenterades igår och nu verkar Gustav Engvall vara klar för en återkomst i Blåränderna.

Engvall nära återkomst i Djurgården

Bosse Andersson ligger inte på latsidan i sommarvärmen. Igår presenterades den reslige Julian Kristofferssen som har kritat på ett treårskontrakt. Dessutom är vårens utropstecken Gustav Engvall nära en återkomst i klubben där han gjorde 7 mål under vårsäsongen. Han ligger alltjämt i topp trots att han varit frånvarande ett par matcher. Norrköpings Kalle Holmberg och Dif-kollegan Mange Eriksson ligger före på 8 mål.

Igår skulle Engvall spelat för Bristol i matchen mot Plymouth men ströks ur truppen. Enligt uppgifter till Sport-Expressen har samtal förts under veckan om ett nytt lån säsongen ut. Något som senare bekräftades av båda klubbarnas representanter.
Så vi kan nog vänta oss att Engvall presenteras av Djurgården innan vi tar helg.

 

Lång fox in the box

Kristoffersen kommer närmast från FCK Köpenhamn där han han mest varit bänkad. Den 20-årige anfallaren mäter 1.98 cm.

– Jag har fått ett väldigt gott intryck av Djurgården där jag känt att föreningen verkligen vill ha mig. Dessutom spelar laget på ett sätt som passar mig bra så jag är väldigt glad och tacksam över att få komma hit, säger Julian Kristoffersen till Djurgårdens hemsida.

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med sin värvning:

– Han har gjort ett väldigt bra intryck på oss och har många goda egenskaper. Julian är stor, stark med bra fysik och har en förmåga att alltid göra mål. Bra i huvudspelet, vass i boxen och med en inställning att alltid utvecklas. Sedan finns det självklart sidor att jobba extra med, lite snabbare fötter till exempel, men det här är en intressant anfallare med ett långsiktigt mål att komma hit och ta nya steg framåt i sin fotbollskarriär, säger Bo Andersson till Djurgårdens hemsida.

Spela på Allsvenskan hos Bethard!

Bethard bonus