Europa League-finalen: vinst betyder allt för United

24/05/17

Efter en väldigt svag Premier League-säsong av Manchester United är blickarna nu riktade mot Europa League-finalen. Vinst där och säsongen får betraktas som ok, en förlust däremot innebär att fiaskosäsongen är fulländad.

Se upp för Ajax

Ajax må ha gått lite under radarn för den breda massan. Men man ska ha klart för sig att det här är ett lag som är värda att ta på allvar.

Detta unga lag har sin största styrka i offensiven. Någon som man bör kika lite extra på är den danske mittfältaren Kasper Dolberg, supertalangen som är lagets främsta målskytt i Europa League.

Bortsett från Dolberg höjer vi ett varningens finger för duon Amin Younes och Bertrand Traoré som kan skapa rejäl oreda i United-försvaret.

För Ajax blir det här den största matchen på flera år, speciellt med tanke på att man inte vunnit en titel sedan 2014.

Manchester United måste vinna

United har långt ifrån motsvarat de högt ställda förväntningarna inför säsongen. En sjätteplats i Premier League med den truppen är inte ok helt enkelt. Men det kan trots allt sluta bra för United, om man vinner ikväll. Annars blir det ännu en säsong utan Champions League-spel, vilket vore förödande.

Skadeläget har ljusnat en aning, även om det fortfarande saknas namn som Ashley Young, Luke Shaw, Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo och avstängde Eric Bailly. Att Bailly inte får medverka är ett tungt tapp, för det har man inte planerat för. De övriga har ju varit borta ett tag och då har de kunnat spela in andra namn. Nu tvingas Mourinho laborera om i backlinjen vilket förmodligen innebär att Valencia tar högern, Darmian vänstern och Jones och Blind bildar mittlås. På mittfältet får vi med all säkerhet se Herrera, Pogba och Fellaini kampera ihop. Offensivt väntas Mkhitaryan och Lingaard ta kanterna med Rashford som spjutspets längst fram.

Precis som vanligt kommer Sergio Romero vakta kassen när det är Europa League.

Spela på Champions League hos ComeOn

Comeon