Formstarkt Danmark kniper VM-biljetten?

14/11/17

Igår blev Sverige nordens andra lag efter Island att kvalificera sig till Världsmästerskapen i fotboll 2018. Idag väntar en ny rysare när Danmark åker upp till de brittiska öarna i en returmatch mot Irland.

I den första kvalmatchen kopplade Danmark som förväntat ett stadigt grepp över irländarna och det kändes som att matchen kunde slutat både 2 och 3-0. Istället var det Irland som visade sig vara starka defensivt. Matchen slutade därför mållöst, 0-0.

Kvällens match känns därför vidöppen. Trots danskarnas stora övertag i den första matchen kommer returmatchen förmodligen se annorlunda ut. Man möter förvisso ett Irland som på pappret är svagare, men med publiken i ryggen mycket väll kan störa det danska maskineriet.

Två defensivt starka lag

Värt att notera är de bägge lagens starka defensiv. Lagen släppte nämligen in minst mål i sina kvalgrupper och resultatet 0-0 i den första matchen var därför knappast förvånande. Skulle returmatchen ikväll också sluta 0-0 efter full tid så har vi en förlängning och ett eventuellt straffavgörande att vänta, där vad som helst kan hända.

Danmark formstarka

Något som talar sitt tydliga språk är Danmarks form. Man är obesegrade under de 9 senaste matcherna och det verkar alltmer som att tränare Åge Hareide lyckats svetsa igen den danska försvarslinjen på ett sätt som gör att laget ska ha stor chans att knipa VM-biljetten ikväll. Man kan inte sluta förundras över tränare Åge Hareides förmåga att ta fram det bästa ur sitt lag. Ikväll väntar därför en match som mycket väl kan innebära Danmarks comeback i finrummet.

Åge har redan erövrat Skåne med sin taktiska fotbollskompetens. Är det ikväll han erövrar den danska befolkningen på andra sidan sundet också?

Hämta din bonus hos Unibet här!

Vill du spela på Irland – Danmark eller på någon annan fotboll så har Unibet ett gediget utbud av spel i alla dess former med odds som står sig högt jämfört med andra spelbolag. Dessutom erhåller du en grym bonus vid första insättningen.

unibet