Första Göteborgsderbyt i Allsvenskan är här!

02/05/17

Ikväll är det dags för säsongens första Göteborgsderby när BK Häcken tar emot IFK Göteborg hemma på Bravida Arena. Många har snackat upp Häcken som en seriös utmanare till SM-guldet och som bäst i Göteborg. Upp till bevis nu, alltså!

Extremt skadedrabbat Häcken

Jasmin Sudic åkte ju som bekant på ännu en korsbandsskada som gör att han missar hela säsongen, mycket trist för honom men självklart också för Häcken som mister sin försvarsjätte. Utöver honom är Alexander Faltsetas, Emil Wahlström och Alexander Farnerud borta. Det är ett par rejäla tapp där, helt klart. Farnerud är kanske det mest kännbara då det är han som står för mycket av det offensiva spelet. Nu blir det upp till ungtupparna Irandust och Binaku att leverera.

IFK Göteborg söker efter formen

Blåvitt har inlett Allsvenskan med en vinst och fyra 1-1-matcher. Det gör att man nu har 7 poäng inspelade – ett helt ok facit poängmässigt. Rent spelmässigt finns det mer att önska, framför allt i anfallsspelet. Vi väntar fortfarande på att Sören Rieks ska komma upp i normal standard, för bortsett från honom är det inte ett speciellt kreativt lag.

Nu tvingas man spela utan de viktiga mittbackarna Thomas Rogne och David Boo Wiklander, därtill saknas Mads Albeak, Benjamin Zalo samt långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr.

Blir det ännu en 1-1-match för Blåvitt?

Ja, det är nog inte helt omöjligt. Häcken saknar flera offensiva spelare och Blåvitt känns fortfarande relativt uddlösa, men starka bakåt. 1-1 står för närvarande i 6.80 hos Bethard. 

Bethard bonus