Galatasaray-Östersund: 90 minuter från en jättebragd

20/07/17

Östersunds FK har ett drömläge att slå ut Galatasaray vilket utan tvekan skulle bli en av svensk fotbolls största skrällar på senare år. Efter 2-0 hemma i Jämtland är nu turkarna piskade att göra minst 3 mål, samtidigt som man inte får släppa in något för då blir det riktigt tufft.

Rådet från polisen till de svenska fansen: bär inte ÖFK-färger

Galatasarays fans har gjort sig kända för att skapa en fantastisk stämning, men också för att vara hårdföra. Nu går polisen ut med ett råd till de svenska fans som tagit sig till Istanbul: bär inte ÖFK-färger utanför arenan. Detta för att undvika att bråk och provokation, så de som har matchtröjor, flaggor och andra ÖFK-attiraljer uppmanas ta på sig dem först när de kommer in på arenan.

Division 2-spelare löser målvaktskrisen – kastas rakt in i hetluften

I den senaste allsvenska matchen mot Djurgården valde Graham Potter att vila hela 9 spelare från startelvan i första mötet mot Galatasaray. En av dem som fick chansen var andremålvakten Andreas Andersson, men efter 38 minuter in i matchen åkte han på en skada och blev utbytt mot Aly Keita. Skadan visade sig vara så pass allvarlig att han blir borta i en månad. Detta ställde ÖFK i en jobbig sits då man inte har en ersättare. Men ordförande David Kindberg agerade snabbt och hittade en lokal lösning i Andrew Mills från IFK Östersund i Division 2. Engelsmannen har fått godkännande från UEFA att delta vilket innebär att han kastas rakt in i hetluften.

I övrigt kan vi räkna kallt med att de spelare som vilade mot Djurgården kommer att spela ikväll. Detta innebär att ÖFK har Brwa Nouri, Ken Sema, Samman Ghoddos med flera ordentligt utvilade.

Skulle Östersund gå vidare, vilket inte är helt orimligt sett till utgångsläget, så väntar betydligt lättare motstånd i nästa runda. De kommer i så fall att få möta antingen azerbadjanska Inter Baku eller Fola Esch från Luxenburg.

De bästa oddsen på matchen hittar ni hos Mobilebet. Östersund står för närvarande i 10.75 gånger pengarna.

mobilbet bonus