Halmstad vs AIK – Gnaget måste börja vinna

06/05/17

AIK har öppnat Allsvenskan riktigt svagt, både poängmässigt och spelmässigt. Det stora bekymret är målskyttet, och det verkar som att saknaden efter Obasi/Isak blev alltför påtaglig.

Svagt lagbygge av Björn Wesström

När man ser till AIK:s start i Allsvenskan går det inte att bortse från Björn Wesströms mycket svaga vinterfönster, för det är så man måste se på det. Efter rekordförsäljningen av Alexander Isak, som man visste skulle ske, torde det finnas både tid och pengar att vaska fram en bra ersättare. Därför var det mycket förvånande när en 26-årig Sulejman Krpic anlände sent i februari. Resultatet har vi alla sett nu, det är katastrof. Några veckor efter Krpic signade på återvände Henok Goitom efter en märklig kinesisk övergångshistoria som inte blev av. Goitom har förvisso varit bra, men Krpic ska vi inte ens nämna. Sen har vi Kristoffer Olsson som i grund och botten är en skicklig spelare, men han har verkligen inte fått det att stämma hittills.

Det är helt enkelt ett för dåligt scoutingarbete som ligger till grund för den dåliga starten. För spelmässigt har man haft mycket boll i matcherna men det finns ingen som kan trycka in bollen.

AIK ligger nu på 9:e plats i tabellen och har bara gjort 5 mål. Frustrationen bland supportrarna blir bara större och större. Och vi vet hur det har sett ut förut, börjar man inte vinna, då blir det oerhört tufft för tränaren och laget. Idag finns inget annat än 3 poäng mot Halmstad som gäller för de svartgula, annars kan vi börja tala om kris på riktigt.

Spela på Allsvenskan hos SuperLenny!

superlenny