Hammarby vs Malmö FF 17/5

17/05/17

Malmö FF kommer från en galen match mot Östersund senast som hade allt. Fyra röda kort, mål i slutsekunderna och mycket mer. Formen är stadigt uppåtgående och nu känns det som att MFF håller på att cementera sig i toppen av tabellen. En tydlig indikation på att man är ett topplag brukar vara 1, sena avgöranden och 2, få med sig tre poäng även i sämre matcher. Malmö stämmer väl in i den beskrivningen hittills.

Jobbiga bortfall i båda lagen

På grund av den stökiga matchen senast är det någon form av minikris i backlinjen då Yosimar Yotun, Behrang Safari och Franz Brorsson är avstängda. Därtill saknas Rasmus Bengtsson och Pa Konate sedan tidigare.

Nu blir det upp till bevis för Malmö FF:s breda trupp, kan man hantera såhär många bortfall? Det återstår att se nu om det eventuellt blir så att Lewicki går ner i backlinjen eller om det blir Carvalho. I Yotuns frånvaro lär Magnus Wolff Eikrem äntligen få chansen.

Hammarby har inte lika många avbräck, men desto tyngre sådana i Jiloan Hamad och Johan Persson. Där saknar man sin bästa offensiva spelare och en viktig defensiv pjäs som håller ihop mittfältet.

Men Hammarby, har till mångas förvåning, överraskat rejält i inledningen. Tränare Michelsen har verkligen fått till balansen i laget och visat att man kan vinna både tuffa bortamatcher på Örjans Valls gräs och derbyn mot AIK.

Från läktarhåll kan vi räkna med ett rejält tryck. I skrivande stund är en bit över 20 000 biljetter sålda vilket borgar för en härlig atmosfär.

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

expekt bonus