Helsingborg-BP: tar Mellbergs segertåg slut ikväll?

12/06/17

Ikväll tar Helsingborg emot Brommapojkarna hemma på Olympia i ett renodlat toppmöte. Bortalaget har överraskat positivt i inledningen av säsongen och har en sensationell målskillnad på 24-6. Serietvåan Helsingborg har fem poäng upp till BP och tre poäng ned till Dalkurd på kvalplats, en seger vore därmed välbehövlig om skåningarna ska befästa sin plats i toppen.

Tuffaste testet hittills för Olof Mellbergs gäng

Att som nykomling leda serien efter 11 omgångar med fem poängs marginal är inget annat än sensationellt. Extra imponerande är det om man tänker på att laget är nästintill identiskt med det som spelade division 1 förra året. Som alltid är det ett väldigt ungt lag som BP ställer på banan. Här finns flera stora talanger som Kevin Kabran, Viktor Göykeres, Christoffer Brandeborn och Johan Falkmar.

Helsingborg börjar få fart på maskineriet

Nerflyttade HIF börjar återfå lite glädje i klubben efter fjolårets katastrofsäsong i Allsvenskan som slutade med nedflyttning och publikskandal. Laget är det enda som är obesegrat i Superettan 2017 med sex vinster och fem oavgjorda. Precis som BP är det ett ramstarkt försvar som ligger bakom framgången. Även om de har dubbelt så många insläppta som BP (12 stycken) har ändå tränare P.O Ljungh fått ordning på försvaret. Och det kommer man långt på i Superettan.

HIF har ett lag som på pappret ska hålla till i toppen och utmana om uppflyttning, och med tanke på att Dalkurd flåsar dem i nacken skulle en trepoängare sitta fint för Helsingborg.

Vi tror att HIF har en bra chans att knipa en trea ikväll, och ettan till 2.55 hos Mobilbet lockar.

mobilbet bonus