Inför Allsvenskan: Den årliga upptaktsträffen avklarad

22/03/18

Den årliga upptaktsträffen inför den allsvenska säsongen tog plats igår kväll. Tränare, spelare, supportrar och inte minst media samlades på Arlanda för att säga sitt om hur de tror den allsvenska tabellen kommer att sluta.

Betfair promotion logo

Journalisterna kunde i lugn och ro strosa omkring bland alla spelare och tränare som representerade alla de 16 klubbarna som spelar i årets allsvenska. Därefter fick representanterna ställas mot varandra på en scen där ligans premiärmotståndare fick ställas mot varandra i diverse intervjuer.

Malmö FF storfavoriter till titeln även i år

Utöver detta kunde Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist slå fast att det inte blir ett namnbyte för den svenska högstaligan. Namnet Allsvenskan behålls alltså åtminstone ett tag till trots ryktena om att Sef sålt namnrättigheterna till transportföretaget DHL. Istället står det klart att DHL blir officiell partner till både Allsvenskan och superettan. ”Allsvenskan – Delivered by DHL” lyder den nya sloganen.

– DHL blir vår nya logistikpartner, de har bland annat rätten att exponera sig bredvid vår grafiska logotyp. Vi hälsar DHL välkomna till Allsvenskan, säger Mats Enquist.

Det lottades även vilket av lagen som skulle få hemmaplansfördel i svenska cupens final som spelas den 10 maj. Efter den kunde vi konstatera att det är Djurgården som får spela inför sina hemmasupportrar på Tele2 Arena i Stockholm när de ska slåss mot Malmö FF om cuptiteln.

Men huvudanledningen till upptaktsträffen var som sagt att få tränarnas och spelarnas bild av hur de tror att tabellen kommer att sluta och framför allt vilka som kommer att vinna SM-guld. Föga förvånande är Malmö FF storfavoriter till guldet, medans AIK kommer tätt bakom. Inte mindre än åtta tränare tror att Malmö kommer att försvara sin ligatitel, medans sex stycken tror att AIK kommer att knipa guldet. Endast två tränare tror att Östersund kommer vinna guld efter sitt imponerande Europaäventyr som bland annat innehöll en seger med 2-1 på bortaplan mot Arsenal.

Några som också fick säga sitt var de ackrediterade journalisterna som var på plats denna kväll. Inte heller där bjöds det på några överraskningar, utan även här var Malmö FF tippade som etta, AIK tvåa och Östersund tippades att sluta på en tredjeplats. Trelleborgs FF och Sundsvalls GIF är det två lag som media tippar åker ur, medans Brommapojkarna tippas att få kvala sig kvar. Här nedan kan du se journalisternas tippade sluttabell i sin helhet:

 1. Malmö FF
 2. AIK
 3. Östersund
 4. Djurgården
 5. Häcken
 6. Elfsborg
 7. Norrköping
 8. Göteborg
 9. Hammarby
 10. Örebro
 11. Kalmar
 12. Sirius
 13. Dalkurd
 14. Brommapojkarna
 15. Trelleborg
 16. Sundsvall

Hämta bonus hos Betfair här

Några som inte blev glada över medias tippning var spelarna och tränaren i Sundsvall. Tränare Joel Cedergren kunde berätta att spelarna i hans lag har en WhatsApp-grupp där han skickade en bild på medias tips där hans lag slutade på jumboplatsen. Detta var inte något som blev populärt enligt Cedergren, vilket framför allt lagets nya spanjorer visade med diverse emojis. Återstår att se om de kan kanalisera denna ilska och revanschlusta på planen också.

Skulle du själv vilja tippa den slutgiltiga vinnaren av årets Allsvenska? I så fall kan vi rekommendera att du gör det hos Betfair, som just nu bjuder generösa 2.75 gånger pengarna på att Malmö FF slutar som etta. Utöver detta får du som ny spelare på sajten en grym välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor.