Inför avgörandet i Champions League

19/04/17

Gårdagens Champions League bjöd på en sprakande tillställning där domarinsatsen tyvärr hamnade i fokus. Förväntningarna på kvällens matcher är höga och vi har två stekheta möten att se fram emot. 

Monaco vs Dortmund

Det var tyvärr annat än själva fotbollen som hamnade i fokus efter första matchen nere i Tyskland. Ni känner säkert redan till vad som hände så därför lägger vi det åt sidan. Matchen slutade hur som helst med seger för Monaco med 3-2 vilket gör att fransmännen har bästa utgångsläget att avancera.

Bortalaget Dortmund kliver in i matchen med en positiv känsla efter helgens 3-1-seger mot Frankfurt. Nyckelspelaren Marco Reus var äntligen tillbaka i laget efter en lång tids skadeproblem. Tyvärr för deras del saknas fortfarande Marc Bartra som har problem med handen efter attacken mot Dortmunds spelarbuss förra veckan. Även André Schürrle, Mario Götze och Sebastian Rode missar matchen på grund av skador.

Monaco leder för närvarande Ligue 1 och vann senast mot bottenlaget Dijon. Hemma på Stade Louis II är man oerhört starka och brukar bjuda på en fartfylld och underhållande fotboll. Underbarnet Kylian Mbappé, född 1998, har gjort en strålande säsong och jämförs redan med Lionel Messi. Han blir verkligen någon att hålla koll på ikväll, och för Dortmunds del gäller det att radera ut honom från matchen om det inte ska bli respass.

Barcelona vs Juventus

Förutsättningarna inför matchen är enkla: Barcelona måste ösa på framåt och göra minst fyra mål, samtidigt får man inte släppa in något för då krävs helt plötsligt fem mål. Allt tyder därför på att försvarsstarka Juventus reder ut det här och går vidare till semifinal. Men med den sjuka vändningen mot PSG på näthinnan är det många Barcafans som hoppas på mirakel. Efter fadäsen i första matchen mot Juve lyckades man i alla fall studsa tillbaka och slå Sociedad i lördags. Kanske kan de bygga vidare på det och ta med sig det som var bra till dagens match. Sedan om det räcker, det är högst tveksamt. Ikväll får de klara sig utan skadade Aleix Vidal och Rafinha.

Juventus leder Serie A ganska komfortabelt och har en god form. Nu senast vann de borta mot Pescara i en match där många reserver luftades. Skadeläget ser väldigt bra ut då de bara saknar Marko Pjaca. Det är med andra ord som upplagt för Juventus att gå vidare. Men det här kommer bli något helt annat än på Juventus Stadium. Barca är starka hemma på Camp Nou så det blir verkligen en riktig prövning. Sedan får man inte glömma bort att planen är lite bredare än normalt vilket innebär att det blir ännu svårare att försvara sig.

Surfa in på Folkeautomaten för att hitta de bästa spelen på Champions League!