Inför Borussia Dortmund-Real Madrid

26/09/17

Tungviktsmöte väntar på Signal Iduna Park när de tyska serieledarna Dortmund tar emot förra säsongens vinnare Real Madrid. Svenske Alexander Isak finns med i truppen men väntas inte spela. Här är förutsättningarna inför matchen.

Borussia Dortmund

Nye tränaren Peter Bosz har fått en smakstart på sin sejour i Dortmund. Laget leder ligan på 16 poäng efter 5 vinster och 1 oavgjord på 6 matcher. Dortmund fullkomligen öser in mål i Bundesliga och har en otrolig målskillnad på 18+ (19 gjorda och blott 1 insläppt).

I Champions League går det dock sämre, även om det bara spelats en match så här långt. Tyskarna förlorade mot Tottenham med 1-3 efter att man fått ett felaktigt mål bortdömt.

Sex spelare saknas på grund av skador: Marco Reus, Sebastian Rode, Andre Schürrle, Eric Durm, Raphaël Guerreiro och Marcel Schmelzer.

Real Madrid

Zinedine Zidanes Real Madrid hackar i ligan och ligger redan 7 poäng efter serieledande FC Barcelona – efter enbart 6 matcher. Kanske är ligatiteln redan körd, för i nuläget känns det inte som att Barca kommer tappa särskilt många poäng.

I öppningsmatchen i Champions League ställdes man mot cypriotiska hemma på Santiago Bernabeu och vann övertygande med 3-0.

Fyra spelare saknas i kväll: Karim Benzema, Marcelo, Mateo Kovacic samt Theo Hernandez.

Målrik match att vänta

Allt, precis allt, pekar på ett riktigt målkalas. Dortmund gör mål på allt och är kanske Europas hetaste lag för tillfället. Offensivt finns det kvalité så det räcker och blir över: Aubameyang, Pulisic, Götze, Yarmolenko, Dahoud och Kagawa för att nämna några. Tränare Bosz har visat att han inte ruckar en millimeter på spelfilosofin, det är full fart framåt som gäller – oavsett motstånd. Real Madrid må sakna Benzema men Ronaldo är tillgänglig igen efter att ha varit avstängd i ligan.

Över 3.5 mål spelas till 1.90 hos Bethard.

Bethard bonus