Inför Göteborg vs Bajen

26/04/17

IFK Göteborg och Hammarby är två lag som febrilt söker efter ett fungerande anfallsspel, ikväll möts de på Gamla Ullevi. Som upplagt för en målsnål match med andra ord?

Skadedrabbat Bajen

Hammarby har gjort en ok inledning i Allsvenskan, varken mer eller mindre. Det som fungerat överraskande väl är försvarsspelet, trots en ganska namnsvag uppsättning backar. Något som inte fungerat är anfallsspelet. Jiloan Hamad är alldeles för ensam i sin roll som kreatör, och Pa Dibba bränner lite för många målchanser.

Inför kvällens match saknas Kennedy Bakircioglu, vilket är ett rejält avbräck för dem i det offensiva spelet. Tillsammans med Jiloan Hamad är han den spelaren som har kapaciteten att hålla i bollen och slå öppnande passningar. I övrigt missar Leo Bengtsson, Romulo och Mario Musa matchen, men de är inte i närheten av lika viktiga som Kennedy. Aidoo kommer genomgå ett sent test för att se om han är redo för spel, annars kommer Marcus Degerlund få fortsatt förtroende i backlinjen.

Annars känns det som att en sån här match kan passa Bajen, sannolikt kommer matchbilden bli ungefär som i derbyt mot AIK. D.v.s att hemmalaget för spelet samtidigt som Hammarby kan backa hem och ligga på kontring.

IFK Göteborg måste få igång anfallsspelet

Blåvitt är utan vinst på hemmaplan och spelet har inte sett speciellt lovande ut. Dock ska det sägas att de fortfarande är obesegrade, men har man ambitioner om att vara ett topplag måste vinsterna snart trilla in.

Saknas i laget gör Mads Albaek och Scott Jamieson som båda har problem med baksida lår. Däremot bör Elias Omarsson kunna spela igen, kanske inte från start men han är i alla fall med i truppen.

Det här blir ett rejält test för Blåvitt, nu måste de visa att de är ett lag som kan föra spelet och luckra upp ett tight försvar. För det kommer det bli, Hammarby lär sannolikt gå in med inställningen att täppa till bakåt och sikta på att få med sig en poäng.

Vi tror stenhårt på en målsnål match, under 2.5 mål kan spelas till 2.08 hos Nordicbet.