Inför kvällens allsvenska matcher

23/10/17

Hammarby-Sirius

Elfteplacerade Hammarby har haft problem på sistone och nu börjar det riktas stark kritik mot tränare Jakob Michelsen. Bajen har två raka förluster med 0-2 mot IFK Norrköping respektive Kalmar.

Sirius vann senast mot DIF vilket innebar att resultatraden med 7 (!) raka förluster äntligen fick ett slut.

Speltips: X

Hammarbyfansen kommer inte acceptera ännu ett nederlag på hemmaplan. Men nu möter man Sirius i ett lurigt läge. De (Sirius) såg ganska bra ut senast mot Djurgården och kanske släppte den där mentala spärren som spelarna hade. Sirius har inget att förlora här medan Hammarby har pressen på sig. Tror på en öppen och målrik match.

Malmö-AIK 

Ettan mot tvåan i tabellen, Malmö är redan klara mästare medan AIK kniper Europaplatsen vid seger i kväll. Men det kommer knappast bli en lätt match för de svartgula. Mästarna Malmö FF trivs med att möta AIK hemma och ser man historiskt har Gnaget inte vunnit i Malmö sedan 1996.

Speltips: X

Normalt sett hade jag tippat etta här utan att blinka. Men i och med att Malmö redan är klara segrare och har festat på (får man anta), så tror jag AIK har en bra chans att få med sig poäng. AIK är dessutom formstarka och har fått till ett bra anfallsspel med Goitom/Stefanelli.

Jönköpings Södra-Kalmar

Oerhört viktig match inte minst för J-Södra som ligger på kvalplats i nuläget. Avståndet upp till Giffarna på säker mark är tre poäng. Men skulle J-Södra vinna i kväll går de om Giffarna i egenskap av bättre målskillnad.

För Kalmar är förutsättningarna enkla: kontraktet säkras vid minst 1 poäng. Men även om utgångsläget ser bra ut måste de nog ta poäng här, för sedan har man Häcken borta och DIF hemma kvar att möta. Det är inget lätt schema.

Speltips: X

Kalmar är det bättre laget, det är inget snack om det. Man har klart större offensiv kvalitet med Erton, Romario med flera. Men J-Södra kommer vara togtaggade här och det är ett knepigt lag att möta. De gnetar på och kommer sälja sig dyrt här.

Spela på Allsvenskan hos Scandibet! Glöm inte bort att hämta din välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kr!