Inför omstarten i Allsvenskan

30/06/17

Efter nästan en månads uppehåll är det äntligen dags för Allsvensk fotboll igen. Lördagen bjuder på tre heta matcher!

Sundsvall-Sirius: botten mot toppen

Sirius reser upp till Sundsvall som ett stabilt topplag. Men man gör det utan vårens succéman, ghananen Kingsley Sarfo, som lämnat för MFF. Anfallaren Ante Björkebaum är dock tillgänglig för spel igen efter en period med skadebekymmer. Tyvärr för deras del saknas fortfarande mittfältskuggen Christer Gustavsson samt mittbackarna Daniel Jarl och Johan Eiswohld. Trots bortaplan tror jag Sirius kommer vinna den här matchen. De är ett bättre lag även utan Sarfo och Sundsvall är riktigt svaga på hemmaplan (5 poäng på 5 matcher). Raka tvåan på Sirius spelas till 2.40.

Malmö-AFC: Kan Micheal Jolley väcka AFC?

Serieledande MFF tar emot jumbon AFC Eskilstuna hemma på Swedbank Stadion. Ett möte som bara kan sluta på ett sätt. Eller?

Självklart ska Malmö vara stora favoriter, men det är alltid lurigt att möta lag som kommer med ny tränare. 40-årige Michael Jolley har tagit över efter att Pelle Olsson fått sparken. Engelsmannen har rutin från Burnley där han tränat klubbens U23-lag. Kanske kan han väcka liv i AFC som ligger hopplöst sist utan en enda seger. Bortsett från Jernade Meade har laget inga skador eller avstängningar.

Malmö har börjat rusta inför Champions League-kvalet som komma skall. Kingsley Sarfo blev första värvningen följt av målvakten Johan Dahlin – och fler lär komma. Det är fullt upp för sportchef Daniel Andersson som måste hantera det faktum att man har 11 utgående kontrakt.

Tränare Magnus Pehrsson har flaggat för att talangerna Mattias Svanberg och Dennis Hadzikadunic kanske kan få speltid. Det är två spelare som ännu inte fått känna på allsvenskt spel den här säsongen. I MFF saknas långtidsskadade Felipe Carvahlo, Rasmus Bengtsson och Andreas Christensen. Oddsen på Malmö ligger på 1.14 vilket är långt ifrån spelvärt.

Halmstads BK-IF Elfsborg: HBK är nere i skiten och måste vinna

Halmstad hade hoppats att Emir Kujovic skulle komma hem och hjälpa dem i kampen om fortsatt allsvenskt spel 2018. Så blev det inte då Kujo siktar på spel i Kina/Mellanöstern istället.

HBK har bara tagit 4 poäng på hemma på Örjans Vall och jag tror inte att man tar några imorgon heller. Bortalaget Elfsborg avslutade vårsäsongen starkt med tre vinster och en oavgjord. De är i grund och botten ett klart bättre lag och jag tror de tar alla tre poängen här. Därmed spelas Elfsborg till generösa 2.05 i odds.

Spela på Allsvenskan hos Redbet och få C More Premium gratis i en månad!

redbet-logo