Kan ett sargat United rubba Chelsea?

13/03/17

Det är dags för kvartsfinal i FA-cupen mellan de två giganterna Chelsea och Manchester United. Och ser man till förutsättningarna finns det egentligen inget som talar för något annat än hemmaseger.

Chelsea FC har en stark period med tre raka segrar i ryggen, däribland en derbyvinst mot West Ham förra måndagen. Inför dagens match har man inga skador och kan därmed mönstra ett riktigt starkt manskap. Och det lär man göra, för spelschemat är till skillnad från Manchester United, väldigt gynnsamt.

Viktiga kuggar saknas i Manchester United

I Manchester Uniteds fall är läget dystrare och dagens anfallsuppsättning lär inte skrämma någon. De har nämligen Zlatan, Rooney, Rashford och Martial borta. Då är frågan hur de ska formera laget. Det mesta tyder på att det blir Jesse Lingard som får starta ensam längst fram. En position han inte är helt van vid.

Bortsett från anfallskrisen har United även ett mycket tufft spelschema med ett returmöte mot FC Rostov i Europa League som väntar härnäst. Det finns risk för att tankarna ligger på den matchen snarare än dagens möte. Eftersom att man ligger en bit efter topp 4-platserna i ligan är Europa League den lättaste vägen mot Champions League. Då är frågan hur mycket José Mourinho verkligen prioriterar FA-cupen.

I kraft av hemmaplan och ett betydligt ljusare skadeläge blir oddsen på 1.69 för Chelsea-seger rimliga. Spelet hittar vi hos Folkeautomaten, och där finns även ett annat intressant spel. Chelsea vinner och håller nollan går att spela till 2.35. Till en liten insats kan det vara värt att slänga in ett spel. Chelsea är väldigt formstarka och släpper in få mål. Samtidigt kommer United med sin för dagen svaga anfallsuppsättning få det tufft.

Om du är ny kund hos Folkeautomaten matchas din första insättning med 100 % upp till 500 kr! 

Capture