La Liga: Livsviktigt jumbomöte ikväll

06/04/18

Det är ett oerhört spännande bottenmöte som tar plats i spanska La Liga ikväll. Nästjumbon Deportivo La Coruña tar emot jumbon Malaga hemma på Estadio Riazor och inget av lagen har råd att tappa poäng.

Det är med andra ord ett riktigt ångestmöte som inleder den 31:a omgången av La Liga denna fredagskväll. Båda lagens supportrar har lidit långa delar av säsongen så det är två lag som är i desperat behov av poäng för att skänka sina supportrar lite glädje igen. Men det mesta talar för att detta mötet kommer att utspela sig i den spanska andraligan nästkommande säsong om inget mirakulöst sker.

Deportivo La Coruña förlorade knappt mot serietvåan Atletico Madrid föregående helg. Kevin Gameiro gjorde matchens enda mål på straff i den 34:e minuten i en i övrigt ganska jämn tillställning på Wanda Metropolitano. Inför kvällens match ligger därmed Deportivo kvar på 19:e plats i ligan med 20 poäng och har nu inte vunnit på 15 raka matcher.

Gästande Malaga tog tre oerhört sköna poäng när de skrällvann på hemmaplan mot Villareal med 1-0 i söndags. Gonzalo Castro blev stor hjälte för sitt lag när han prickade in en straffspark i den 37:e minuten, och när domaren blåste för full tid fick Malaga-supportrarna äntligen fira en trepoängare efter en segertorka på 14 långa matcher. I och med segern kröp Malaga lite närmre Deportivo och har nu spelat in 17 poäng i La Liga.

Deportivo har inte vunnit på 15 raka matcher

Nytillsatte Clarence Seedorf väntar fortfarande på sin första trepoängare som huvudtränare för Depor. Det har inte varit många glädjeämnen för den gamle holländske storstjärnan sedan ankomsten till Estadio Riazor i februari. Faktum är att han endast förmått sitt nya lag att plocka tre ynka poäng via oavgjorda resultat mot Eibar, Espanyol och Las Palmas. Något oroande då spelschemat inte varit av det svårare slaget. Av de lag som laget mött under Seedorfs styre är det nämligen bara Atletico Madrid som varit ett topp 5-lag.

Om man ska hitta något positivt så har holländaren förmått sitt lag att hålla ner siffrorna i de matcher han lett laget. På de åtta matcher han varit i klubben har laget ”bara” släppt in tio mål, däremot har de bara gjort ynka två mål framåt. Av de fyra lag som slåss i den absoluta botten av tabellen är det Deportivo som sitter på den starkaste truppen på pappret, det gäller bara för Seedorf att försöka få in lite hopp bland spelarna. Vinner Depor kvällens möte går de förbi Las Palmas och har då endast fem poäng upp till Levante och säker mark. Det skulle i så fall också bli lagets första vinst på 15 raka matcher.

Luisinho är avstängd för hemmalaget. Celso Borges, Michael Krohn-Delhi, Federico Cartabia, Eneko Boveda och Federico Valverde dras alla med skador av varierande grad och samtliga ser ut att missa kvällens match.

Malaga har en usel bortastatistik

Gästande Malaga spräckte i helgen sin dystra svit på 14 raka matcher utan vinst hemma på Estadio La Rosaleda mot ligafemman Villareal. Gonzalo Castro blev stor hjälte för hemmalaget och såg till att laget nu tagit fyra viktiga poäng på två matcher. Dock är de alltjämt kvar på jumbopositionen och det ska väldigt mycket till för att tränare Gonzalez Lopez ska lyckas hålla kvar sitt lag i högstadivisionen.

Inte minst med tanke på lagets usla bortaform. På 15 bortamatcher har det endast blivit fyra poäng i La Liga denna säsongen för Boquerones, vilket är direkt uselt och innebär att de är sämst i ligan på den fronten också. Tar man en titt på tabellen ser man snabbt var det största problemet ligger för Malaga. Målskillnaden på 17-45 skrämmer inte många motståndarförsvar, och Gonzalo Castro leder den interna skytteligan på fyra baljor.

Maxime Lestienne, Adalberto Peñaranda och Zdravko Kuzmanovic är de mest kännbara avbräcken inför kvällens match då alla dras med skador.

Detta är sannerligen en svårtippad match, men vi tror att Deportivo kan dra fördel av sin hemmaplan och det faktum att Malaga mer eller mindre är hopplösa på bortaplan.

Depors hemmaform är dessutom helt okej för tillfället. På de fem senaste hemmamatcherna är det bara en som resulterat i förlust, dock har resten slutat oavgjort.

Med allt detta i åtanke rekommenderar vi spel på att Deportivo La Coruña vinner matchen till odds 2.00 hos Royal Panda. Där hittar du dessutom en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor som ny medlem på sajten.