Lördagens bästa spel i Allsvenskan

21/07/17

Halmstad vs Sundsvall

Det är två lag som ligger oerhört skrynkligt till i tabellen som möts på Örjans Vall. Halmstad har inte vunnit en match sedan premiären mot Östersund och Sundsvall hade fem raka förluster innan segern mot HBK senast.

För HBK är det en ödesmatch, skulle de förlora så har de 9 poäng upp till Giffarna på säker mark. Så de måste mer eller mindre vinna för att inte redan nu bli avsågade i bottenstriden.

Krysset känns givet, dels för att det är två av seriens mest kryssvänliga lag och dels för att de är tämligen jämnbördiga. Jag tror inte heller att något av lagen kommer “gå för det” i någon större utsträckning. Rädslan att förlora blir nog stor.

X spelas till 3.20 hos Betfinal

Malmö vs Jönköping Södra

Malmös uttåg i Europaspelet tog hårt på spelare, ledare och fans. Det var nog ingen som hade räknat med att Vardar från Makedonien skulle gå vidare, men så blev det alltså. Det är lite därför jag tror att Malmö kommer gasa på till 100 % i den här matchen. De lär vara extremt revanschsugna, och 9 gånger av 10 ska det här Malmö slå J-södra tämligen enkelt. Det tror jag man gör också, speciellt när Södra har en fruktansvärt dålig form.

Malmö -1.5 spelas till 2.05 hos Betfinal

Sirius vs Häcken

Uppsalas stolthet, Sirius, fortsätter att chocka Allsvenskan. Trots att man tappat Kingsley Sarfo som är den enskilt viktigaste spelaren för laget, så plockar man poäng ändå. De fick kanske lite turligt med sig ett kryss mot Malmö. Formen är riktigt fin och de har nu 4 oavgjorda och 1 vinst på de 5 senaste.

Häcken har det lite tuffare däremot, de parkerar i mitten av tabellen och har det oerhört svårt att göra mål. Att man enbart gjort 15 mål på lika många matcher är anmärkningsvärt sett till den trupp man har. Men däremot är man desto starkare defensivt och har bara släppt in 10 mål – bara AIK med 9 insläppta är vassare på den punkten.

Jag tror att Sirius kommer få svårt att luckra upp Häckens tighta försvar, och Häcken är som sagt ett knepigt lag att möta. Underspelet känns därför givet i den här matchen.

Under 2.5 mål spelas till 1.76 hos Betfinal

betfinal