Malmö kan säkra SM-guldet

16/10/17

I kväll kan MFF bli svenska mästare – med tre omgångar kvar. Eftersom DIF förlorade igår mot Sirius innebär det att att tre poäng räcker mot Norrköping för att Malmö ska säkra seriesegern. Ettan mot fyran i tabellen där det ena laget jagar guld och det andra Europaplatsen. Som upplagt för en sevärd match med andra ord.

Omvända roller

2015 var rollerna komplett omvända. Sensationslaget IFK Norrköping åkte ner till Malmö i den 30:e omgången för att spela om SM-guldet – och vann. Efter en tidig utvisning av kapten Marcus Rosenberg hamnade Malmö i brygga direkt. Med det numerära övertaget kopplade Peking grepp om matchen och gjorde 1-0 innan paus. I matchens slutskede chippade Arnor Traustason in 2-0-målet och Norrköping blev svenska mästare. Men det hör till historien nu är det Malmö som har greppet om Lennart Johanssons pokal. Allt som krävs är en trea, sen är guldet “himma”.

Få skador bakom MFF:s framgångar

I en intervju med Sydsvenskan säger tränare Magnus Pehrsson att en stor anledning till framgångarna har att göra med att laget haft så få skador. Och när man väl har haft det så har det hanterats varsamt.

-Jag tror det handlar om att allihop hela året gjort ett bra jobb. Det handlar mycket om kommunikation och belastning. Vi planerar vissa spelare utifrån statistik vi har eller deras egen känsla. Det finns situationer där vi tar bort spelare vissa pass eller lägger på mer behandling.

Förutom långtidsskadade Felipe Carvalho saknas enbart magsjuke Franz Brorsson i kväll.

IFK Norrköping har hittat tillbaka

Peking tappade flera nyckelspelare i somras, vilket i sin tur gjorde att både resultaten och spelet hackade betänkligt. Ser man till de senaste 5-6 omgångarna har Jens Gustafsson däremot hittat tillbaka till tryggheten, mycket tack vare det nya spelsystemet 3-4-3.

En spelare som har hittat rätt är anfallaren Kalle Holmberg som, med sina 12 mål, skuggar Magnus Eriksson i skytteligan.

För Norrköpings del kan kvällens match bli sista chansen att haka på Europaplats-tåget. I nuläget skiljer det 5 poäng mellan sjätteplacerade Norrköping och tredjeplacerade DIF. Vid seger i kväll är avståndet bara 2 poäng.

Spela på Allsvenskan hos Mobilebet

Mobilebet