Malmö vs Östersund – favorit i repris?

14/05/17

Vi alla minns säkert fjolårets match mellan Malmö och Östersund som slutade med bortaseger, vilket blev 2016 års största skräll. Guldjagande Malmö skulle bara ställa ut skorna och plocka tre poäng, istället körde ÖFK över dem och vann med 3-0. Får vi se något liknande ikväll?

Malmö FF fortsatt obesegrade

Det är inte många lag i Allsvenskan som skulle få kritik efter att ha gått obesegrade i samtliga matcher och ligger etta med 6 poängs marginal. Men i Malmö är kraven höga och det har Magnus Pehrsson blivit varse. Han har bland annat fått kritik för att Pawel Cibicki placerats ute på en kant. Oavsett vilket kan man inte säga något om poängutdelningen, den är enastående.

Inför kvällens match väntar ÖFK, ett klurigt lag för MFF. Givetvis är man storfavoriter att vinna, men ett varningens finger ska ändå höjas för ÖFK. Det är ett lag med kapacitet att störa alla lag. Däremot är man svagare på naturgräs, vilket talar emot dem idag.

I MFF saknas fortfarande Rasmus Bengtsson och Pa Konate, i övrigt har man full trupp.

Östersund har blandat och gett hittills, men man är definitivt med i racet och ligger faktiskt på en delad andraplats med 11 poäng. Något man med säkerhet vet är att det blir svängiga tillställningar när de är inblandade. 4-4-matchen mot Elfsborg borta är väl typexemplet på det.

Östersund har inga skador eller avstängningar i laget.

Det lär bli en frejdig matchbild där båda lagen öser på framåt. Vi bör därför inte bli förvånade om det rasslar till i båda målburar.

Kvällens tips blir över 2.5 till 1.66 hos ComeOn

Comeon