Måstematch för Sverige mot Polen

19/06/17

Sverige ställs ikväll mot Polen i en direkt avgörande match om vidare spel i U21-EM. Blågult står på 1 poäng vilket innebär att det krävs en vinst för att ta sig till semifinal. En förlust innebär att det roliga är över, och sista matchen blir då betydelselös.

Två ändringar i den svenska elvan

På den avslutande träningen inför kvällens match mönstrade Håkan Ericsson följande elva:

Anton Cajtoft

Linus Wahlqvist – Filip Dagerstål – Jacob Une-Larsson – Adam Lundqvist

Simon Tibbling – Kristoffer Olsson – Melker Hallberg – Niclas Eliasson

Pawel Cibicki – Carlos Strandberg

Två ändringar för förra matchen, alltså. Eliasson in istället för Fransson och Strandberg tar Engvalls plats i anfallet.

Att Eliasson får starta signalerar att Ericsson har bestämt sig för att gå offensivt. Ingen superöverraskning heller att Engvall som hade en mindre lyckad match mot England ställs nu åt sidan. Speciellt inte när Strandberg hoppade in och gjorde det bra.

Speciell match för Pawel Cibicki

Malmös anfallare har polska föräldrar och kunde valt att representera landet, vilket han också gjorde på U20-nivå. Nu föll valet alltså på Sverige – till polackernas besvikelse.

Cibicki pratar flytande polska och känner flera av spelarna från spel i ungdomslandslaget. Så det är ingen tvekan om att det blir en speciell match för honom.

Enligt reglerna har Cibicki möjlighet att välja Polens A-landslag framöver, så länge han inte gör en match för Sveriges A-landslag. Så ännu är inte sista ordet sagt om vilka som får glädjen att ha honom i det riktiga landslaget.

Sverige är knappa favoriter sett till oddsen. Blågul seger ger i nuläget 2.70 gånger pengarna hos Bethard. 

BetHard