Monaco måste bryta Juventus brutala hemmasvit

09/05/17

Monaco har absolut inget att förlora ikväll, de har redan presterat klart över förväntan i Champions League, och om man ska vara ärlig finns det nog ingen uppgift så svår som denna. De måste alltså göra tre mål på lagmaskinen Juventus som har ett av världens bästa försvar. Faktum är att Juve inte släppt in ett enda mål i Champions League sedan november 2016.

Förutsättningarna inför matchen

Ja, som ni ser kunde förutsättningarna vara klart bättre. För Monacos del handlar det bara om att ösa på framåt med allt man äger och har. Och det är något man trivs med. På 35 matcher i Ligue 1 har man smällt in hela 98 mål, med det är man näst bäst i Europa efter FC Barcelona.

Detta unga och orutinerade lag har en hel del spelare som kan bli världsspelare inom en snar framtid, vi tänker framför allt på Kylian Mpappé, Thomas Lemar och Bernardo Silva. Därtill får man inte glömma bort den så uträknade Radamel Falcao som vaknat till liv ordentligt i Monaco.

Det är ett närmast skadefritt lag som tränare Leonardo Jardim har till sitt förfogande ikväll, och nu verkar det också som att den viktige vänsterbacken Benjamin Mendy är redo för spel.

Juventus har inte förlorat på hemmaplan sedan augusti 2015, ett sensationellt bra facit som saknar motstycke i fotbollseuropa. Tränare Allegri har verkligen prickat in formen i laget när det gäller som mest. Juventus blir bara starkare och starkare ju längre säsongen lider. Visst var det nära att man kammade noll i senaste ligamatchen mot Torino, men då ska det också sägas att det luftades rejält i laget. Det var en typisk Juve-match, man gjorde vad man skulle, varken mer eller mindre. Och nu kan man komma helt utvilade till kvällens match som gäller så mycket mer.

Skadeläget ser tacksamt ut då endast Daniele Rugani och Marko Pjaca saknas – två spelare som ändå inte skulle startat en sån här match.

Spela på Champions League hos Unibet

Unibet bonus