Mycket rotation att vänta inför kvällens landskamp

15/11/16

I fredags spelade det svenska landslaget VM-kvalmatch borta i Paris mot ett starkt Frankrike. Förlust 2 – 1 blev resultatet trots ledning för Sverige och tyvärr blev det noll kammade poäng från Stade de France. Nu fortsätter landslagssamlingen med en träningslandskamp där Blågult gästar Ungern med avspark 19.45 ikväll!

Ungern – Sverige | Avspark 19.45

Inte alls samma betydelse i kvällens match som den för fyra dagar sedan i VM-kvalet men hursomhelst en viktig match och inte minst ett tillfälle för Janne Andersson att rotera truppen och ge andra spelare chansen att visa sig.

Sverige startar enligt följande:

Kristoffer Nordfeldt

Emil Krafth – Pontus Jansson – Andreas Granqvist – Oscar Wendt

Marcus Rohdén – Oscar Hiljemark – Jakob Johansson – Sam Larsson

Christoffer Nyman – Isaac Kiese Thelin

Åtta nya namn i startelvan och med största sannolikhet väldigt många byten att vänta ger Janne en chans att se bänkspelarna i hetluften. Det må vara en träningsmatch men Andersson har gjort klart att kvällens uppgift kommer att tas på allvar.

viks

Ungern spelade i VM-kvalet så sent som för två dagar sedan. Då besegrade man Andorra med 4 – 0 i VM-kvalet och med andra ord kan vi även vänta oss ett ungerskt landslag som luftas friskt.

Detta blir årets sista landskamp och givetvis vill båda lagen avsluta med seger. Nästa landslagssamling sker först i mars nästa år då man återupptar VM-kvalet men först ska denna match avverkas och båda lagen vill få med sig ett bra resultat!

Ungern – 2.73 | Oavgjort – 3.20 | Sverige – 2.63