Norge-Sverige: en obetydlig vänskapslandskamp?

13/06/17

Det kanske kan vara svårt att gå igång på en vänskapslandskamp mot Norge, speciellt efter den fantastiska segern mot Frankrike i fredags. Men det finns trots allt flera intressanta ingångsvärden att ta med sig. Bland annat startelvan där till exempel Sam Larsson återfinns, men också det faktum att en seger ger oss bra rankingpoäng och i förlängningen ett lättare playoff, såvida vi inte kvalificerar oss direkt givetvis.

Spännande Blågul startelva

Kristoffer Nordfeldt

Emil Krafth – Pontus Jansson – Filip Helander – Niklas Hult

Viktor Claesson – Oscar Hiljemark – Sebastian Larsson – Sam Larsson

Christoffer Nyman – John Guidetti

Noteringar

  • Hur fungerar samspelet mellan Jansson/Helander? Det var ett tag sen de spelade ihop, men i MFF var de ett lysande mittbackspar.
  • Tar Sam Larsson chansen? Många experter har länge lobbat för ”Samba-Sam” i en svensk startelva. Nu får han spela på sin favoritposition ute på en kant. Upp till bevis!

En stor snackis den senaste tiden har varit Samuel Armenteros, vilket inte är så konstigt efter succésäsongen han gjorde i år (21 mål i ligan!). Får han hoppa in ikväll blir det i så fall debut för anfallaren som tidigare har representerat Sverige på ungdomsnivå.

Norges startelva

Ørjan Nyland

Jonas Svensson – Even Hovland – Håvard Nordtveit – Per-Egil Flo

Mohamed Elyounoussi – Anders Trondsen – Sander Berge – Mats Møller Dæhli

Alexander Søderlund – Bjørn Maars Johnsen

Det är ett relativt anonymt lag Lasse Lagerbäck ställer på benen ikväll. Men en spelare som är värd att hålla koll på är Bjørn Maars Johnsen, norsk-amerikanen som spelar sin fotboll i skotska Hearts. Han har ännu inte gjort en landskamp för Norge och Lagerbäck har erkänt att han faktiskt inte ens sett honom spela. Återstår att se vad han kan uträtta ikväll, alltså.

Spela på matchen hos Expekt

expekt bonus