Nyckelmatch för Chelsea i titeljakten

25/04/17

Chelsea har fortfarande en betryggande ledning i Premier League, men det gäller att inte slappna av, för där bakom flåsar Tottenham i nacken. Därför blir kvällens drabbning mycket viktig, vid seger sätter de rejäl press på Tottenham – vid förlust kan Spurs komma riktigt nära om de plockar en trea mot Crystal Palace.

Dags för Chelsea att hitta stabiliteten igen

En stark defensiv och ett effektivt anfallsspel har varit Chelseas signum den här säsongen, men på senare tid har försvarsspelet sviktat lite. Antonio Contes mannar har faktiskt släppt in mål i 10 raka matcher – en svit som sträcker sig över 20 år tillbaka i tiden.

Även om man vann senast mot Tottenham i FA-cupen har de åkt på oväntade förluster, framför allt hemma mot Crystal Palace men också borta mot Manchester United. Man ska dock inte dra några förhastade slutsatser av detta, för det är fortfarande så att de leder ligan ganska komfortabelt, men det är likväl anmärkningsvärt.

Southampton utan seger mot topp 6-lagen den här säsongen

Som rubriken antyder har The Saints aldrig vunnit mot något av topplagen den här säsongen. Det är ett dystert facit som verkligen inte blir lätt att vända ikväll. Eller? Gräver man djupare i statistiken visar det sig att Southampton har ett ganska starkt facit på Stamford Bridge. Chelsea har endast vunnit tre av de åtta senaste mötena mot Southampton på hemmaplan. Det får man säga är ganska starkt av The Saints med tanke på skillnaderna i budget mellan lagen.

Inför kvällens match har Southampton fått åtta dagar att vila upp sig, Chelsea bara tre. Hur det påverkar dagens match, det återstår att se.

Någon som är värd att hålla ögonen på är Manolo Gabbiadini, anfallaren som anslöt från Napoli i vintras. På fem spelade matcher har han gjort fyra mål, och det verkar onekligen som att han har fått det där lyftet många trodde att han hade i sig.

Chelsea är givetvis favoriter att vinna ikväll, men Southampton kan spela utan press och med tanke på Gabbiadinis form samt Chelseas försvarsmässiga dipp, kan de nog peta in en boll.

  • Chelsea att vinna och båda lagen gör mål kan spelas till 3.05@ComeOn
  • Båda lagen att göra mål – 2.0@ComeOn