Överkörning att vänta när Djurgården åker till Eskilstuna

31/07/17

 

Lokomotiv DIF ångar på och är i skrivande stund på fjärdeplats i den allsvenska tabellen. Vid en seger ikväll kan stockholmsklubben klättra upp till en andraplats.

Ett Djurgården med två skepnader

Målmarknaden ser intressant ut och visst känns det som att det här är en sån match där Djurgården ännu en gång kan bomba in mål. När lagen möttes på Tele2 vann Dif med klara 4-1.

Men man ska veta att Djurgården är ett annat lag på bortaplan. Resultatraden för sina sju bortamatcher är 2-2-3. Alltså endast två vinster, vilka kom mot Örebro och Halmstad. Det är helt enkelt för dåligt. Målskillnaden är 10:9 på dessa matcher. Jämför detta med hemmasiffrorna 20:9 och 6-1-2.

Laget ligger för närvarande på en fjärdeplats men en seger ikväll kan ta dem upp till en andraplats och klättra före både Sirius och rivalen AIK (som överraskande nog förlorande mot Kalmar hemma på Friends Arena). Det ligger mycket i potten helt enkelt och att ta läget och kunna klättra om Gnaget borde vara nog tändvätska. Vinner inte Djurgården här kommer nog avgångskrav ännu en gång.

 

AFC med ny luft

AFC Eskilstuna försöker göra vad de kan för att hålla sig kvar i allsvenskan. Pelle Olsson fick gå innan sommaruppehållet och istället tog man in Michael Jolley med kopplingar till Burnley FC. Han var i klubben i tre år och var ansvarig för Burnleys U23-lag. Det här är första gången som engelsmannen är huvudcoach för ett seniorlag. En fjäder i hatten för Jolley är att han är ansvarig för AFC Eskilstunas första vinst i allsvenskan, som kom för två omgångar sen mot bottenkonkurrenten Kalmar.

Özcan Melkemichel, som numera håller hov i Dif, var tränaren som förde upp AFC till högsta divisionen förra säsongen. Han bör ha bra koll på vilka spelare som ska neutraliseras för att ro hem tre pinnar.
– Jag känner många av spelarna. Den nye tränaren (Michael Jolly) har ändrat lite i deras sätt att försvara men anfallsspelet är ungefär detsamma, säger Özcan Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

 

 

BetHard