Pånyttfött Leicester tar emot Sevilla

14/03/17

Leicester fick utstå mycket kritik efter att Claudio Ranieri fick sparken, och många menade att han borde fått vara kvar med tanke på bragden förra säsongen. Två matcher och två segrar senare är det dock svårt att ifrågasätta beslutet. Frågan är nu om ett Leicester med ny energi kan rubba Sevilla i Champions League?

Drömläge för Sevilla att nå kvartsfinal i CL för första gången

Bortalaget Sevilla har aldrig någonsin lyckats ta sig vidare från åttondelsfinalen i Champions League. Men nu är förutsättningarna goda. Laget har förvisso två kryss i bagaget mot Alaves och Leganes, men de är i grunden ett starkare lag än Leicester. Tränare Jorge Sampaoli har verkligen fått ihop det den här säsongen och nu är man endast fem poäng efter ligaettan Real Madrid.

I Sevilla finns oerhört mycket individuell skicklighet, från Steven Nzonzi på mittfältet till Vitolo och Wissem Ben Yedder offensivt. Den sistnämnde har verkligen fått det att lossna den här säsongen. Där får verkligen Leicester se upp!

Leicester har som sagt en uppåtgående form i ligan, och nu verkar det som att duon Vardy-Mahrez äntligen har kommit igång. Om Leicester ska ha en chans är det av yttersta vikt att de två är i gott slag.

Det kommer med all säkerhet att bli en ganska öppen match. Leicester fick med sig ett relativt gynnsamt förra omgången och lyckades peta in ett bortamål. Det målet kan visa sig vara grymt viktigt för dem.

Även om Leicester i någon mening har fått ny energi i och med tränarbytet är ändå Sevilla ett lag med högre kvalitet. Det mesta tyder trots allt på att Sevilla kommer stå emot den förmodade anstormningen från Leicester. Men ett kryss till 3.70 hos LeoVegas känns inte helt avlägset och det kan vara värt att spela en liten slant på det. De bästa spelen till dagens match hittar du hos LeoVegas.

Spela på matchen hos LeoVegas