Premiärhelgen i Allsvenskan inleds med stekheta möten

30/03/17

Nu är det äntligen dags att kicka igång Allsvenskan efter ett alldeles för långt uppehåll. Vi ger dig förutsättningarna inför helgens tre hetaste matcher. 

IFK Göteborg vs Malmö

Första matchen för säsongen är ingen mindre än Göteborg – Malmö, Sveriges svar på “El Clasico”. Det har varit en skön hets mellan supportrarna, precis som det ska vara! Just nu är det över 32 000 biljetter sålda till matchen som alltså spelas på Nya Ullevi.

Varken Blåvitt eller MFF har inte fått spelet att stämma under försäsongen. I synnerhet inte gästerna från Skåne som åkte på en överraskande förlust i genrepet hemma mot AFC Eskilstuna. Det är två nästintill skadefria trupper med undantag för MFF som troligen kommer till spel utan Jo Inge Berget.

Matchstart: lördag 13:00

AIK – BK Häcken

Ännu en publikfest att vänta när de topptippade lagen AIK och Häcken drabbar samman på Friends Arena. Sist de möttes i Svenska Cupen vann Häcken komfortabelt och spelade ut AIK långa stunder. Men nu är det andra förutsättningar och på bortaplan blir det en helt annan femma för laget från Hisingen.

Det är två lag som har värvat mycket starkt. I AIK är Henok Goitom tillbaka efter ett utlandsäventyr, Kristoffer Olsson har hämtats in från Danmark och Simon Thern från Holland.

Frågan är vilka som kommer starta på topp, Norling har lite att välja på nu… Krpic, Goitom, Markkanen och Avdic.

BK Häcken har gått som tåget under försäsongen även om man åkte på en förlust i Svenska Cupens semifinal. Med Farnerud, Paulinho, Crespo, Nasiru Mohammed, Shkodran Maholli (skyttekung i Superettan förra året) Aboubakari och Friberg i laget har Micke Stahre en hel del angenäma problem att lösa.

Matchstart: söndag 15:00

IFK Norrköping – Hammarby

Temperaturen inför matchen är otroligt hög, och även här blir det lapp på luckan. Bajarna har sålt ut sin sektion och nu börjat köpa upp säsongsbiljetter för att få plats på Östgötaporten. Det blir en högintressant match där hemmalaget står som favoriter. IFK har imponerat kraftigt under försäsongen och är nu i final i Svenska Cupen. Anfallsparet med Kalle Holmberg och Sebastian Andersson ser grymt starka ut.

Hammarby å andra sidan har verkligen sett svaga ut på försäsongen, och nye tränaren Michelsen har en hel del att jobba med, inte minst försvarsmässigt. Positivt är dock att Jiloan Hamad verkar ha prickat in storformen.

Matchstart: söndag 17:30

Besök Expekt för de bästa spelen på Allsvenskan!