Skrällchans för Tyskland mot Spanien i U21-finalen

29/06/17

Tyskland och Spanien gör upp om segern i U21-EM. De allra flesta tycks tro att det kommer bli en enkel seger för Spanien. Jag är inte lika säker, det finns absolut möjlighet för tyskarna att skrälla, och oddsen lockar.

Därför kan Tyskland skrälla

Tyskland har ett genomgående starkt lag med spelare som vecka efter vecka spelar regelbundet i Bundesliga. De är därför vana att kastas in i hetluften för att möta några av världens bästa spelare.

Defensivt känns man tämligen stabila, vilket resultaten i gruppspelet visade. Ett insläppt mål på tre matcher är imponerande. Därför var det underligt att förbundskaptenen valde att rotera i backlinjen i semifinalen mot England. Och det visade sig vara en dålig idé. Genast såg det osäkrare ut och det höll på att kosta dem segern. Niklas Stark som spelade alla matcher i gruppspelet fick känna på bänk i semin. Han bör gå rätt in i laget ikväll dock. Något annat vore märkligt.

Offensivt har man en bra kemi mellan Meyer, Dahoud och Gnabry – tre spelare som kan skapa oreda i alla försvar.

Men Spanien är Spanien och har EM:s kanske starkaste trupp att tillgå. Här finns storstjärnor som Bellerin, Saul, Suarez och Asensio. Det är klart att Spanien ska vara favoriter, men att det ska skilja så mycket mellan lagen som oddssättarna vill göra gällande, det håller jag inte alls med om.

När oddsen på Tyskland är så pass höga som de är, då är det värt att lägga en liten slant. Därför spelar jag 1X till stabila 1.80 hos Nordicbet. 

nordicbet bonus