Speltips inför kvällens allsvenska matcher

15/09/17

I kväll har vi två möten i Allsvenskan, ett som kan sätta fart på guldstriden och ett som kan bli avgörande för bottenstriden. Betexpert ger dig speltipsen inför Kalmar – Norrköping och Häcken – Elfsborg.

Häcken – Elfsborg

1.75 – 4.00 – 4.20 @ Betway

BK Häcken har verkligen trummat igång efter en kämpig start. Efter uppehållet har Micke Stahres gäng följande resultatrad: 6 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust. Med det är Häcken tillsammans med Durgården Allsvenskans formstarkaste lag. Alexander Farnerud, Alhassan Kamara och Jasmin Sudic är långtidsskadade. Den finska duon Kari Arkivu och Juhani Ojala har skadekänningar och tvingas stå över. Någon som dock kan komma att göra debut är nyförvärvet Mervan Celik, enligt Fotbollskanalen fanns yttermittfältaren med i Stahres startelva på träningen.

Elfsborg är fortsatt ojämna och blandar bra prestationer med riktiga bottennapp. Även om man har plockat 5 av 9 poäng på de 3 senaste matcherna ser på pappret helt okej ut, men då ska man komma ihåg att man mött idel bottenlag (Kalmar, Halmstad och J-Södra). Inför kvällens match saknas de viktiga pjäserna Jon Jönsson, Samuel Holmén, Alex Dyer samt Lasse Nilsson. Kevin Stuhr Ellegaard är dock tillbaka mellan stolparna efter att ha varit avstängd senast.

Den raka ettan till 1.75 hos Betway spelas här utan att blinka. Häcken är i kanonform och har flera spelare som är inne i ett riktigt stim, vi tänker framför allt på Ahmed Yasin och Shkodran Maholli. Att Elfsborg saknar ett flertal nyckelspelare gör oss än mer säkra.

Kalmar – Norrköping

2.15 – 3.40 – 3.20 @ Betway 

Länge såg det ut som att Kalmar skulle åka ur Allsvenskan, sedan kom Nanne Bergstrand tillbaka och plockade med sig bland andra Erton Fejzullahu, Jonathan Ring, Philip Hellquist, Harmet Singh och Mikael Dyrestam. Nu har Kalmar en ruskig form och nedflyttningshotet känns mer och mer avlägset. Laget uppträder klart mer stabilt och dessutom har man fått ordning på defensiven, vilket var det stora problemet innan uppehållet. Viktor Agardius är tillbaka i laget och visar stigande form, vänsterbacken stod för 90 starka minuter mot Elfsborg senast. Rasmus Elm och Tobias Eriksson är borta sedan tidigare och kommer inte till spel.

IFK Norrköping har genomgått stora förändringar i spelartruppen under sommaren. Det lag som på förhand såg ut som ett topplag är nu ett minne blott. Nyckelspelare efter nyckelspelare har sålts utan att egentligen ersättas. Senast i raden av försäljningar blev Sebastian Andersson och det kändes som spiken i kistan. Nu har Peking inofficiellt gett upp Allsvenskan 2017 och satsar mot nästa år. Det är något som märks på spelarna, den där riktiga hungern finns inte kvar längre, och när man inte har något att spela för blir det ännu tydligare. Peking har blivit ett varannandags-lag som absolut kan sticka upp och plocka en trea här och där, men den där stabiliteten saknas. Linus Wahlqvist är avstängd och missar matchen.

Här spelar vi den raka ettan till 2.15 hos Betway. Form och motivation fäller avgörandet för Kalmars del.

betway