Stekhett möte mellan England och Tyskland i semifinalen

27/06/17

Ett klassikermöte väntar i den ena semifinalen av U21-EM när England möter Tyskland. Två länder som under åren har hamnat i luven på varandra i många matcher. Räkna med ett heltaggat möte i Tychy ikväll!

England kan ha något stort på gång

Vinst i U20-VM och semifinal i U21-EM. Är det månne en ny storhetstid vi ser i England? Kanske! Det här laget i U21-EM har i alla fall gjort det mycket bra sett till att man saknar sina absolut bästa spelare.

I den sista matchen städade man av hemmanationen Polen med betryggande 3-0 efter mål av Damarai Gray, Jacob Murphy och Lewis Baker.

Frågetecken finns för Nathaniel Chalobah och Nathan Redmond som båda utgick med skador i matchen mot Polen. Skulle de inte komma till spel finns dock Will Hughes (som gjorde ett starkt inhopp senast) samt Jacob Murphy att tillgå.

Flera spetsspelare i Tyskland

Tyskland har en mycket stark trupp med ett antal spelare som på egen hand kan avgöra matcher. En sådan är Bayern Münchens senaste värvning, Serge Gnabry. Sedan har vi till exempel Max Meyer, Schalke 04:s stjärnskott som påminner en hel del om Julian Draxler i spelstilen.

Tränare Stefan Kuntz har mönstrat exakt samma lag i alla matcher hittills, men inför semifinalen har han hintat om eventuella förändringar.

Tips

Tyskland vinner det här då man helt enkelt har ett bättre lag, och framför allt högre toppar. Den raka tvåan till 2.50 hos Bethard är klart spelbart. 

Bethard bonus