Superettan: Jönköping Södra möter AFC Eskilstuna

04/06/18

Dagens enda möte i Superettan går mellan två lag som förra året höll till i Allsvenskan i form av Jönköping Södra och AFC Eskilstuna. AFC är favoriter och går upp på första plats vid seger ikväll.

Toto2 odds bonus logo

Två lag med olika förutsättningar

J Södra har verkligen inte imponerat under inledningen av Superettan. Efter tio matcher ligger laget på elfte plats i tabellen med elva poäng bakom lag som Norrby och Brage, vilket så klart inte är bra nog. Det har varit mycket turbulens efter degraderingen med tränarbyte både innan och under säsongen vilket har bidragit till den krampaktiga inledningen. Det är framför allt målproduktionen som är ett stort problem i Jönköping. Nio gjorda mål på tio matcher gör att J Södra är näst sämst i serien – bara jumbon Värnamo är sämre.

I förra matchen mot Helsingborg blev det förlust med 1-0 efter en genomgående blek insats på Olympia och det känns som att det blir ytterligare en jobbig kväll när formstarka AFC kommer på besök till Stadsparksvallen, där hemmalaget bara vunnit en av fem matcher denna säsongen.

Hämta bonus hos Toto2

AFC Eskilstuna siktar på att studsa tillbaka till finrummet i svensk fotboll och visst har det sett bra ut inledningsvis. De har bara förlorat en av tio matcher och vid seger mot Jönköping ikväll går laget upp i serieledning tack vare bättre målskillnad än Falkenberg. AFC har bara släppt in fem mål hittills och har inför kvällens match en förlustfri svit på åtta matcher.

Förra matchen mot Norrby blev en rolig tillställning för de orangeklädda. En dominant insats gjorde att laget kunde inkassera sjätte segern för säsongen och Norrby fick vända hem med en tung 4-0-förlust i bagaget. Det är alltså en sylvass offensiv och ett vattentätt försvar som Eskilstuna visat upp och det är ett lag med starkt självförtroende som reser till Jönköping idag.

Trots att Jönköping befinner sig i en svacka har spelet sett något bättre ut de senaste matcherna och lär vara angelägna om att göra en bra insats inför hemmapubliken ikväll. Med detta sagt är det AFC Eskilstuna som bär favoritskapet och är i nuläget i väldigt bra form. En förstaplats i tabellen ligger i potten för bortalaget och är fin tändvätska.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på dubbelchans x2 till odds 1.51 hos Toto2. Där får dessutom alla nya spelare en välkomstbonus på 100 % upp till 500 kronor vid första insättning.