Superettan: Kan Helsingborg utnyttja Gefles svaga form?

05/06/18

Helsingborgs IF reser till Gävle för att hämta hem tre poäng mot ett formsvagt Gefle och klättra i toppen. Det kan dock visa sig bli lättare sagt än gjort.

Coolbet odds logo betting

HIF har bra utgångsläge

Hemmalaget Gefle IF åkte på en riktig holmgång när Landskrona BoIS kom på besök till Gavlevallen förra veckan. De svartvit-randiga hade lekstuga och kunde vända hemåt med alla tre poäng efter en förkrossande 5-1-seger och frågan är hur Gefle reagerar när ytterligare ett skånelag kommer på besök ikväll.

Gefle ligger för närvarande på 14:e plats i tabellen med blygsamma åtta poäng fördelat på två segrar och två oavgjorda. Den senaste tidens resultat har varit allt annat än bra, framför allt på hemmaplan. Endast en seger har det blivit och det mot jumbon Värnamo, i övrigt har det blivit tre raka förluster hemma på Gavlevallen där laget dessutom släppt in tio mål och då ska det sägas att det inte är några topplag de ställts mot.

Hämta din bonus hos Coolbet

Helsingborg har varit ganska stabila så här långt in på säsongen. 20 inspelade poäng på de nio matcher laget har spelat ger skåningarna en fjärde plats och ett utmärkt läge med tanke på att de spelat minst en match mindre än konkurrenterna. Insatserna har inte alltid imponerat, men poängen har trots detta rullat in i stadig takt vilket tyder på styrkan HIF besitter.

Laget är uppe i sex raka matcher utan förlust och har dessutom hållt nollan i de tre senaste matcherna, där den senaste kom hemma mot Jönköping Södra tack vare en 1-0-seger. Det defensiva spelet är det alltså inget fel på, utan det är i andra änden som det finns mer att ta av. Laget besitter fina offensiva kvalitéer med spelare som Andri Bjarnason, Darijan Bojanic och Max Svensson för att nämna några, men de har inte alltid fått ut max i matcherna. Ikväll får de hoppas att det lossnar och visst finns det goda möjligheter för detta om man ser till Gefles tidigare resultat.

Det ska dock sägas att Gefle inte är helt oävna framåt i banan. Laget har gjort mål i åtta av tio matcher så här långt, så även om det läcker bakåt finns det spets framåt. HIF har bara vunnit en av de fyra senaste matcherna på denna arenan och båda lagen har gjort mål i de senaste tolv mötena lagen emellan.

Därför rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.73 hos Coolbet. Hos Coolbet får dessutom alla nya medlemmar välja mellan två olika välkomstbonusar när de registrerar sig via våra länkar. Antingen 100 % upp till 1000 kronor eller en bonus på 500 kronor när du sätter in 100 kronor går att välja mellan fram tills 15/7.