Superligaen: Bröndby kan avgöra titelracet ikväll

14/05/18

Simon Tibbling och hans Bröndby IF har ett gyllene läge att säkra sin första danska ligatitel sedan 2005 när man ikväll välkomnar den närmsta titelutmanaren FC Midtjylland till Bröndby Arena.

BetHard logo

Med bara tre omgångar kvar skiljer det tre poäng mellan ettan Bröndby och tvåan Midtjylland i kampen om den danska mästerskapstiteln. En seger idag inför hemmafansen skulle alltså i stort sett innebära att de gulblåa säkrar sin första ligatitel på drygt 13 år.

Bröndby obesegrade på hemmaplan

Bröndby IF har redan säkrat en trofé denna säsongen efter att ha slagit Silkeborg med 3-1 i den danska cupfinalen som avgjordes i torsdags. Det var klubbens första titel sedan 2008, och nu kan de alltså få fira nya triumfer bara fyra dagar senare. Kniper laget tre poäng ikväll ser det onekligen ut som att klubben kan säkra sin andra titel den här säsongen. Det återstår fortfarande två matcher att spela efter ikväll, men Bröndby har betydligt bättre målskillnad än tvåan Midtjylland.

Bröndby skulle sannerligen vara värda att plocka hem ligan med tanke på deras prestationer så här långt inom den danska fotbollen. Laget är nu uppe i otroliga 32 matcher utan förlust i samtliga tävlingar, där de bland annat har besegrat utmanarna FC Köpenhamn och FC Midtjylland tre gånger vardera. Laget är fortfarande obesegrat på hemmaplan, där de vunnit hela 14 av 16 matcher. Självförtroendet är det med andra ord inga bekymmer med och laget kommer vara taggat till tänderna på att få avsluta på bästa sätt inför hemmapubliken ikväll.

Simon Tibbling och långtidsskadade Jan Kliment missar kvällens möte för Bröndbys räkning.

Midtjylland måste leverera idag

Även gästerna från Herning har svarat för en stark säsong, men har fått stå i Bröndbys skugga större delen av säsongen och har därför kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Nu har laget onekligen chansen att ta klivet ur skuggan via seger ikväll, vilket är ett måste om de ska hålla liv i titelracet. Nu är frågan hur laget svarar på den press som ligger på deras axlar under de resterande tre omgångarna. De måste vinna ikväll mot Bröndby, vinna mot Köpenhamn borta på fredag, samt vinna i den sista matchen mot Horsens och dessutom göra det med ett par bollars marginal för att ha chans på titeln.

Dessvärre är inte formen den bästa för gästerna. Bröndby har vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan, senast med 3-1. Försvarsspelet har även lämnat mer att önska på sistone då Midtjylland släppt in tio mål på de fem senaste matcherna. Något oroväckande med tanke på att laget behöver hålla tätt bakåt samtidigt som de går hårt på offensiven i de resterande matcherna.

Hämta bonus hos Bethard här

Båda lagen är duktiga framåt då de svarat för 79 respektive 76 mål framåt på 33 spelade matcher i ligan. Samtidigt är inget av lagen särskilt skickliga på att hålla tätt bakåt, då Bröndby inte hållt nollan på sina senaste åtta matcher och Midtjylland har som sagt släppt in tio på sina senaste fem.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.52 hos Bethard, där du som ny spelare får ta del av en välkomstbonus på 200 % upp till 1000 kronor när du registrerar dig via våra länkar.