Superligaen: Stenhård titelkamp mellan Bröndby och Midtjylland

18/05/18

Det är en rafflande avslutning som utspelar sig i den danska högstaligan. Med två omgångar kvar är det jämnt skägg mellan Bröndby och Midtjylland och det lag som vinner sin match idag kan ta ett stort kliv mot titeln.

Casinia Bet sport logo

AC Horsens – Bröndby IF

Bröndby åkte på en riktigt sur förlust i förra omgången mot just FC Midtjylland. Bröndby hade inför den matchen ett ypperligt läge att rycka ifrån och utöka avståndet lagen emellan till sex poäng, men istället var det Midtjylland som kunde vinna efter ett sent mål av Bubacarr Sanneh. Nu är alltså Bröndby piskat att slå AC Horsens, som ligger hela 40 poäng bakom på sjätteplatsen.

Horsens har med andra ord inget att spela för, medans Bröndby har precis allt att spela för. Det är klasskillnad mellan lagen vilket inte minst poängavståndet visar. Dessutom vann Bröndby det senaste mötet lagen emellan med hela 5-1 för bara en dryg månad sedan, så det finns inte mycket som talar för att de gulblå kommer förlora sin andra match på raken. Bröndby har varit det genomgående bästa laget i Danmark hela säsongen och hade inför förra mötet med Midtjylland en förlustfri svit på otroliga 32 matcher, och nu är motivationen på topp för att hämta hem den första mästerskapstiteln sedan 2005.

Vi tror att Bröndby kommer vinna med några måls marginal och därför rekommenderar vi spel på Bröndby med -1.5 asian handicap till odds 1.91 hos Casinia.

FC Köpenhamn – FC Midtjylland

FC Midtjyllands hopp om mästerskapstiteln lever alltså i allra högsta grad efter måstesegern mot serieledande Bröndby förra omgången. Nu stöter de dock på patrull i form av storlaget FC Köpenhamn, som förvisso underpresterat grovt den här säsongen. Med tanke på att Bröndby lär tvåla till Horsens måste alltså Midtjylland vinna, och det helst med några bollars marginal med tanke på att de har sju måls sämre målskillnad än Bröndby.

Hämta bonus hos Casinia här

Chanserna ser goda ut att detta blir en målrik tillställning om man ser till de senaste mötena dessa lagen emellan. De åtta senaste mötena har innehållit minst fyra mål och med tanke på att Midtjylland måste gå på offensiven lutar det åt att näten kommer rassla friskt även ikväll.

Där rekommenderar vi spel på över 2.5 mål i matchen till odds 1.59 hos Casinia. Alla nya medlemmar på sajten får dessutom en fet välkomstbonus på 100 % upp till 2100 kronor på odds.